Активности

Наши ученици пишу

Прича о несталом змају

Била једном једна мама змајица која je имала два сина. Једног дана je један змајић нестао. Мама je рекла другом: „Иди, сине, нађи свог брата". И тако je Змајче одлетело.
Прво je питало свог друга Змајка да ли му je видео брата. Он му je одговорио да није. Змајче се растужило. Отишло je до мора да пита своју другарицу Алу, али ни она није знала где му je брат. Затим je исто питање поставило другу Драгонаиду, али ни он није могао да му да одговор. Змајче je размислило и сетило се легенде о наранџастом бисеру телепортовања, који се налази на крају света. Баш je тада угледало нешто наранџасто у трави. Видело je да je то тај бисер, узело га je у руку и казало: „Хоћу да одем до брата!" И бум! Нестало je, али се убрзо нашло поред брата. „Брзо!" рекло je Змајче и тада опазило папирић испод бисера. Ha њему je писало: „Ако хоћеш да се вратиш кући, реши ову загонетку (изговори реч која представља решење): Крила има, птица није, канџе има, opao није, ватру бљује, вулкан није". Змајче je знало да je решење ЗМАЈ и изговорило je ту реч. Са братом се одмах створило поред маме змајице.
Змајица je била пресрећна и наградила je Змајчета комадом укусног меса.

Владимир Павловић II3 „Четврти краљевачки батаљон" Краљево
 

Ученици наше школе сваке године подржавају својим запаженим ликовним и литерарним

стваралаштвом обележавање Светског дана хране. На конкурсу за 2009. годину чија је тема

била ,,Одржимо безбедност хране у кризним ситуацијама" велики број ученика освојио је награде за ликовне радове:

1. Анђела Бабић I-3

2. Саво Гуџулић I-2

3. Вања Петровић I-3

4.Невена Петровић V-3

Посебно се истакао ученик првог разреда Реља Јованчевић својом песмом која је одабрана за насловни плакат.

Песма о храни

Млеко, месо, хлеб и воће

Мој стомачић баш то хоће.

 

Брзе руке, ноге снажне

Намирнице све су важне.

 

Да порастем, ствар је хитна

Зато ми је храна битна.

 

Музички тобоган је манифестација на којој су учествовали ученици наше школе.

Прослава дана школе 20.децембра 2008. године

Дан школе је као и сваке године прослављен свечано. У присуству бројних гостију, побратимљених школа из Апатина и Врања, родитеља ученика, наставника, подељене су бројне награде за најбоље литерарно и ликовно стваралаштво. Ученици наше школе су приредили богат култуно-уметнички програм уз учешће школског хора, плесних група, рецитатора, младих певача....

Поводом Дана Светог Саве наша школа је почаствована позивом да присуствује Светосавској академији у Сава центру у Београду 27. јануара 2009. године. На позив начелника школске управе Ненада Славковића 25 чланова нашег колектива на челу са директором школе, били су део те велике свечаности.

Светосавском балу у хотелу Термал у Матарушкој Бањи присуствовaла је и наша школа као најбројнија.

У нашој школи ради и драмска секција.

 

Ликовна секција,како предходних година тако и данас веома успешно ради и осваја награде.На слици се налазе наши награђени ученици са својом наставницом са изложбе дечје карикатуре ,,Мали Пјер" одржане Београду.