Спорт

с

Лазар Милићевић, млада тениска нада!

 

Лазар је дошао у нашу школу пре непуних пет година. Погађате! У наш град, довео га је тенис. Из Лешка, мале варошице на северу Косова, у Краљево је стигао дечак спреман да почне оставрење свог великог сна - да постане успешан и славан тенисер.
И поред одсуствовања са наставе, честих тренинга и многобројних такмичења, Лазар настоји да све школске обавезе заврши што успешније. Каже да је бескрајно захвалан и својим наставницима на разумевању. Врло је познат и омиљен међу друговима и свако из његовог одељења VI 4 спреман је да му помогне око учења. 
Тенис је почео да тренира још у предшколском узрасту и на самом почетку показао да је велики таленат. Са шест година освојио је први турнир, а затим су се током наредних година низале победе на републичким турнирима. Лазар сада тренира у Тениском клубу Краљево и тренутно је други у Србији у својој категорији.
10698587_530247730451914_1027694094813259391_n,,Велики људи” су у свему велики, па није изненађење да је његов успех приметио лично Новак Ђоковић! Тако је Лазар, са још четворо талентованих и успешних вршњака из Србије, у октобру отпутовао са  Новаком у Кину на турнир „China Open 2014“. Тамо су се дружили са Новаком, возили се његовим приватним авионом и имали част да заједно тренирају. Млади таленти су највећем тенисеру данашњице показали своје умеће, а Новак се према њима опходио као према себи равнима. Нашем Лазару лично је рекао да је одличан тенисер. И Лазар је за Новака имао само речи хвале: „Новак Ђоковић није само изузетан тенисер, већ и добротвор и човек великог срца којег је част познавати.”
И нама је част што познајемо Лазара! Наша разредна Наташа Вуковић учи нас да се радујемо сваком Лазаревом успеху као да је наш. Али нас такође учи и да наши успеси нису ништа мање битни од Лазаревих.
Ето, тако то изгледа кад снови почну да се остварују.

1656179_952406588109321_5834912964827763104_n.jpg

Али, у међувремену, мора вредно да се ради!

 

 

 

 

http://media-cache-ak0.pinimg.com/736x/2e/d0/c3/2ed0c3956aad43aa79bef74b66bfdbae.jpgКад вредно тренираш,
добро сервираш,
а кад добро сервираш,
лакше поентираш!

Н.В.

 

 

 

Турнир у малом фудбалу

На турниру у малом фудбалу, одржаном 5. и 6. децембра 2013. године у сали основне школе „IV краљевачки батаљон“, окупили су се ђаци девет основних краљевачких школа.

Након добре игре у финалу против основне школе „Ђура Јакшић“ из Конарева, ученици наше школе успели су да освоје турнир, резултатом 2:0, и тиме заузму пласман на даљем такмичењу. Несумњиво да су овако добар успех постигли уз велику подршку наставника Јелене Симоновић и Станислава Димитријевића.

Прваци у фудбалу: Матиа Миљојковић, Марко Денић, Лазар Солдатовић, Вукашин Косанић, Богдан Радовановић, Стефан Бугарић, Никола Савић, Милутин Гавриловић, Алекса Новичић, Новак Ивановић, Филип Вукојевић, Веско Стриковић, Зоран Зрнзевић са тренером Станиславом  Димитријевићем

Ништа мање успешне нису биле ни ученице наше школе, које су на овом турниру освојиле 3. место. За овакав успех заслужне су: Ирена Митровић, Катарина Миленковић, Теа Ђорђевић, Ђина Вукојевић, Ђина Лешевић, Ирина Тијанић, Лена Ћоповић, Марија Николић, Милица Дуканац, Марија Љубеновић, Марта Лешевић, Јана Сретовић.

 

Батаљонци  вицешампиони  кошаркашког  турнира

 

Пут до сребра није био лак. Након првог места на општинском и другог  на окружном такмичењу, кошаркаши су  сјаном игром, залагањем, тимским духом и уз подршку наставника Јеленка Димитријевића  заузели друго место на републичком такмичењу.

 

 

Владимир Павловић, Павле Милошевић, Димитрије Стојановић, Богдан Милојевић, Алекса Букоња, Никола Митровић, Владимир Антушевић, Лука Михајловић, Јован Виријевић, Петар Богдановић

 

Стони тенис

 

Ученица наше школе Тамара Стевановић освојила је прво место на општинском и прво на окружном такмичењу и учествовала на републичком такмичењу, одржаном 5.11.2013. године у Трстенику.

 

Одбојка

 

Ученице наше школе су тимском игром успеле да освоје друго место на општинском такмичењу у одбојци у Краљеву 24.10.2013. године.

Рукомет

 

Рукометна екипа наше школе је освојила друго место на општинском такмичењу, одржаном 10.10.2013. године у Краљеву.

 

Погледајте спортску страну из претходних година