Активности ђачког парламента

Спортска недеља (од 25. октобра до 01. новембра)
У организацији наставника физичког (Јелене Ристовић и Дејана) и представника Парламента одржана су такмичења у кошарци и фудбалу за дечаке, у одбојци и између две и четири ватре за девојчице. Били су обухваћени ученици од петог до осмог разреда.

Утакмице су биле јако посећене, посебно фудбал за ученике осмог разреда. Ученици су изјавили да једва чекају следеће слично дешавање у школи.

 

 

Књига на дар
Поводом Дана школских библиотека, који се обележава у месецу октобру Ђачки парламент је и ове године покренуо акцију ''Књига на дар''. Жеља нам је била да обогатимо нашу школску библиотеку.

Позвали смо ученике, родитеље и наставнике, који су у могућности да донесу и поклоне књигу школској библиотеци. Акција је трајала до краја новембра. Том приликом је скупљен велики број књига. 

 

 

 

Игре некад и сад
У новембру месецу представници Парламента одржали су предавање за ученике I, III и IV разреда на тему ''Игре некад и сад''. Предавање је било интересантно и поучно за све присутне. Представници Парламента су се организовали тако да ученици осмог разреда одрже предавање за други и четврти разреда, а седмаци за ученике трећег разреда.


Сви ученици су са великом пажњом слушали и активно учествовали у дискусији о томе како су се некада њихови родитељи, баке и деке играли, какве су сада игре, шта се и како они данас играју, колико проводе на рачунарима и слично.
Све похвале за представнике Парламента, али и присутне ђаке и њихове учитеље!

 

 

 

Акција ''Чеп за хендикеп''

Учешће у акцији ''Чеп за хендикеп'' је и ове године настављена. Задовољни смо јер врло често долазе и грађани и остављају чепове те на тај начин нас подржавају и активно учествују у томе. Почетком ове школске године смо послали велики број чепова удружењу у Зрењанину.