Активности ђачког парламента

20. новембар - Светски дан детета

 

 

Светски дан детета установљен je 20. новембра 1954. у Генералној скупштини Уједињених нација.
Светски дан детета обележава се с циљем да се скрене пажња јавности на све обавезе које друштво има према деци, као и на најважније проблеме са којима се деца суочавају. Овај посебан дан за сву децу, Србија дочекује са поражавајућим подацима. Свако друго дете у узрасту до 14 година доживело је неки облик насиља у породици или у школи, а 13,7 одсто је сиромашно, док свако пето дете у Србији пре школе нема ни једну књигу, подсећа организација Пријатељи деце Србије.
Према подацима којима располаже УНИЦЕФ, 1.2 милиона деце су жртве трговине људима сваке године, а између 135 и 275 милиона деце годишње сведоци су насиља у породици, зато морамо учинити све што је у нашој моћи да томе станемо на пут.
Деца су наше највеће богатство, благо и обавеза коју имамо према себи и друштву у целини. Пружимо свој деци свакодневну подршку у физичком, менталном, духовном, моралном и друштвеном развоју, игри, образовању, култури и уметности; покажимо да нам је стало.

Поводом Светског дана детета одржане су спортске утакмице између ученика и наставника наше школе.

21. новембра одржана је прва утакмица у кошарци. За екипу наставника играли су: Станислав Димитријевић, наставник ТИО, Зоран Дугалић, наставник математике и Љубомир Ђуровић, наставник географије.

 

26. новембра у 12:30h одржана је и фудбалска утакмица. За екипу наставника играли су: Станислав Димитријевић, наставник ТИО, Вјекослав Петришко, учитељ, Војкан Трифуновић, наставник историје, Ненад Петровић, вероучитељ и Милош Дедеић, наставник физике.

 

Parlament u 2012-2013

More PowerPoint presentations from IV Kraljevacki bataljon
 

 

 

 

Извештај о реализованим активностима поводом 01. децембра – Светски дан борбе против Сиде.

 

Представници ученика осмог разреда у парламенту су правили црвене тракице за ученике и запослене у школи.

 

 

Од представника ЈАЗАС-а смо добили пропагандни материјал на тему Сида и полно преносиве болести.

 

За ученике осмог разреда је у четвртак, 01. децембра, у амфитеатру школе, организовано предавање. Предавачи су били лекар и две ученице медицинске школе, вршњачки едукатори. Ученици су упознати са неким основним стварима о овој болести, дате су информације о раду саветовалишта за младе које постоји у Краљеву а ученици су могли да одгледају и филм. Све је било и медијски пропраћено.

 

 

За ученике седмог разреда ће бити предавње у петак, 09. децембра.

Црвени крст ће обезбедити вршњачке едукаторе.