Zahvalnice najboljima od najboljih

Kraljevo je i ovog leta odalo priznanje najboljima od najboljih. Učenici koji su osvojili neku od prve tri nagrade na republičkim takmičenjima koje je organizovalo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, dobili su 14.07. 2022. zahvalnice od grada Kraljeva. Osim učenika, prvi čovek grada dr Predrag Terzić i rukovodilac Školske uprave, Bojana Marinković, uručili su zahvalnice i nastavnicima koji su takođe zaslužni za uspehe svojih đaka.

Svečana sala Gradske uprave grada Kraljeva, na dodeli zahvalnica po završetku i ove školske godine, zaista je bila  – svečana.  Pohvaljeni su još jednom dobitnici brojnih prvih, drugih i trećih mesta, na takmičenjima iz srpskog jezika i književnosti, fizike, geografije, matematike, fizičkog i zdravstvenog vaspitanja, tehnike i tehnologije, muzičke kulture, hemije, energetske elektronike, osnova elektrotehnike i elektronike a  koja je organizovalo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, za osnovne i srednje škole.

Najboljim đacima kraljevačkih osnovnih i srednjih škola, kao i njihovim nastavnicima, gradonačelnik grada Kraljeva dr Predrag Terzić i rukovodilac Školske uprave Bojana Marinković svečano su uručili zahvalnice za postignute uspehe.

Gradonačelnik Kraljeva tom prilikom nije krio ponos što imamo takvu decu i đake, koji će, kako veruje, postati veoma dobri studenti. Nada se da će se, kada steknu diplome, vratiti u naš grad, istakao je gradonačelnik Terzić.

Među nagrađenima bili su i naši učenici i nastavnici: Učenica  sedmog razreda Iskra Vasiljević iz srpskog jezika i književnosti i iz fizike, predmetni nastavnici Nada Tijanić  i Marija Tomić Goljić, ; Učenik sedmog razreda Dimitrije Majstorović iz geografije, predmetni nastavnik Mila Vukomanović;  Učenik osmog razreda Milan Maksimović iz fizike i matematike , predmetni nastavnici Miloš Dedeić i  Zoran Dugalić ; Učenik šestog razreda Teodor Jakovljević iz fizičkog i zdravstvenog vaspitanja, nastavnik Jelena Ristović i  učenik šestog razreda, Vladimir Vučinić iz fizike, predmetni nastavnik Marija Tomić Goljić.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Međugradski literarni konkurs “Sveti Sava-slava srpskog roda”

Na međugradskom literarnom konkursu koji po prvi put raspisuje Biblioteka „Sveti vladika Nikolaj” iz Niša povodom Savindana, učenica Dorotea Kostović, V5, osvojila je drugu nagradu u kategoriji učenici osnovnih škola.Biblioteka „Sveti vladika Nikolaj” ima dvadeset godina dugu tradiciju i ogranak je Centra za crkvene studije u Nišu. Upravnik biblioteke je profesor sa Filozofskog fakulteta dr

detaljnije »

Dan škole

I ovog 22. decembra smo proslavili najradosniji dan za sve učenike i zaposlene u školi, Dan škole, u svečanoj atmosferi u Kraljevačkom pozorištu. Nakon otvaranja programa, sve prisutne je pozdravila direktorka škole, Marina Vučinić, koja je izrazila sreću i zadovoljstvo što smo svi ponovo zajedno i što se Dan škole opet proslavlja među prijateljima i

detaljnije »

Dan zdrave ishrane

Povodom obeležavanja Dana zdrave ishrane, 21.12.2022. u Zavodu za javno zdravlje u Kraljevu, održana je svečana dodela nagrada učenicima naše škole koji su učestvovali na likovnom i literarnom konkursu. Učenici naše škole su osvojili 11 nagrada, u mlađim i starijim razredima. Na kreativan likovni način, poslata je vizuelna poruka javnosti, o značaju zdrave ishrane, zdravih

detaljnije »

Novogodišnja prodajna izložba

Povodom predstojećih novogodišnjih praznika, 27.12.2022.godine (utorak), u 17 časova, u holu naše škole biće upriličena Novogodišnja prodajna izložba.Ovom prilikom će biti prezentovani dekorativni radovi i predmeti naših učenika, sa novogodišnjim motivima.Dođite, da zajedno podržimo kreativnost i talenat naše dece!DOBRODOŠLI! 

detaljnije »

Prisustvo međunarodnom ERASMUS+ seminaru u Lisabonu

Kao  jedna od samo četiri državne srpsko-engleske  dvojezične osnovne  škole u Srbiji, naša škola se kvalifikovala za prisustvo na Erasmus+ seminaru posvećenom višejezičnosti kao tendenciji evropskog  obrazovanja. Seminar Language Policy and the European Strategies održan je 5. i 6. decembra u prestonici Portugala i prisustvovale su mu direktor škole Marina Vučinić i koordinator dvojezične nastave

detaljnije »
Scroll to Top