Светски дан енергетске ефикасности

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Поводом Светског дана енергетске ефикасности ученици 5. и 6. разреда, кроз квиз енергетска ефикасност упознати су шта је енергетска ефикасност, да ли су енергетска ефикасност и штедња исто, шта су енергетски ефикасни уређаји и сијалице, како да појединци својим понашањем допринесу енергетској ефикасности. Ученици су предложили које мере могу предузети као појединци и допринети енергетској ефикасности: добра изолација кућа и станова, замена обичне сијалице штедљивом, куповина енергетски ефикасних уређаја, угасити сијалицу када нема никога у просторији, возити мање, пешачење, бициклизам, рециклажа, поправка славина које цуре, уклонити каменац са грејача……
Ученици су добили задатак да покажу кроз фотографије или видео снимке колико су енергетски ефикасни у свакодневном животу и тако обележе недељу енергетске ефикасности од 2.3. до 6.3.2020. Ученици су задатак успешно урадили.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Као и претходних година, наставници страних језика потрудили су се да обележе Европски дан језика који се слави 26. септембра. У петак 24. септембра 2021. организовано је такмичење за Песму Евровизије на којем су ученици трећег, шестог, седмог и осмог разреда представљали разне европске земље и певали на енглеском, француском, руском, шпанском и украинском језику.

детаљније »

Настава на даљину

У настави на даљину, ученици петог разреда су на тему “Омот за моју књигу, бајку из маште”, ликовна култура, представили како функционише на даљину њихова машта и креативност. Безброј дивних илустрација и ликовних радова на задату тему, говоре о таленту и безграничној машти наших малих уметника.

детаљније »
Scroll to Top