Награде за наше ученике на ликовно-литерарном конкурсу ,,Крв живот значи”

Овогодишњи ликовно-литерарни конкурс расписан од стране Црвеног Крста Краљево, Црвеног Крста Србије под називом ,,Крв живот значи”изнова је подстакао ученике наше школе да се путем ликовног, литерарног и медијског формата креативно изразе и својим маштовитим радовима подсете на важност хуманости, солидарности и спремности да се помогне другоме.Поштујући прописане пропозиције за ученике по узрасним групама у ликовном, литерарном и видео формату, постигнути резултати конкурса на локалном нивоу су:
Ликовни радови од I-IV разреда:
1.место – Петра Куљача III5,ОШ,, IV краљевачки батаљон”(учитељица Ана Николић)
3.место Лана Младеновић I3, ОШ,, IV краљевачки батаљон”(учитељица Славица Павловић).
Литерарни радови од I-IV разреда:
2.место – Урош Савићевић I3, ОШ,, IV краљевачки батаљон“(учитељица Славица Павловић).
Мотивациони видео спот, I3 одељење ОШ,, IV краљевачки батаљон“(учитељица Славица Павловић).
-Овим спотом ученици приказују поруку о спашавању живота под слоганом:,,Живети, живети-лепо је живети“,Душан Радовић
С поносом истичемо да су наши ученици својом креативношћу, маштом и аутентичношћу показали како доћи до запажених резултата, уједно негујући заједништво унутар одељењске групе.
Највећа награда, поред оних материјалних које ће оплеменити и функционално побољшати изглед наше учионице,јесте њихово задовољство и прилика да учествују у заједничким активностима које су им донеле колективни успех. На свечаном уручењу награда у Скупштини Града Краљева стигла је вест о награђивању на националном нивоу, где су наши ученици освојили следећа места:
2.место одељење I3 за мотивациони видео спот; 3.место ученица Петра Куљача за ликовни рад.
То нас покреће и подстиче на учешће у неким новим активностима!Честитамо награђеним ученицима и захваљујемо свима који нас подржавају и помажу у низању успеха.
Учитељице Славица Павловић и Ана Николић
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Читалачки квиз“ Батаљонци-књигољупци“

Књиге, браћо,књиге, а не звона и прапорци                                     Драгана Младеновић пољудила ствари У оквиру прве недеље  реализовања читалачког квиза“ Батаљонци-књигољупци“ данас је нашу школу посетила књижевница Драгана Младеновић, овог пута представљајући  нижем узрасту своју нову збирку песама“ Кад ствари пољуде“. Водитељи програма и њени саговорници били су брачни пар Горица и Миодраг Динуловић, чланови Краљевачког 

детаљније »

ОКРУЖНА СМОТРА РЕЦИТАТОРА

„Поезија је дете тишине.ˮ (Чарлс Симић) На окружни ниво такмичења Смотра рецитатора одржаног 18. 4. 2024. пласирало се 27 ученика основних школа из Краљева, Рашке, Врњачке Бање и Тутина. У категорији I‒IV разреда Основну школу „IV краљевачки батаљонˮ представљао је ученик одељења III-3 Сергеј Гудић (ментор Славица Павловић), а у категорији V‒VIII разреда ученица одељења

детаљније »

ЗАЈЕДНО И БЕЗБЕДНО КРОЗ ДЕТИЊСТВО

Припадници саобраћајне полиције су одржали кратко предавање о правилима понашања у саобраћају.  Затим су представили своју опрему и презентовали наочаре које симулирају смањену видљивост у случају  коришћења психоактивних супстанци. Ученици трећег разреда су добили и промотивни материјал као и беџеве за безбедно учешће у саобраћају.

детаљније »
Scroll to Top