Pripremni predškolski program

PRIPREMNI PREDŠKOLSKI PROGRAM-PREDŠKOLCI U NAŠOJ ŠKOLI

 

Svi predškolci koji zakoračaju u našu školu ulaze u jedan novi svet,svet drugarstva,učenja i igre kao početak svog školovanja.Program se ostvaruje kroz sistem igara i individualnim i grupnim aktivnostima sa bogatim  materijalima.Daje se podrška detetu da upozna sebe,razvije sliku o sebi i svetu koji ga okružuje.Vaspitači se trude da svako dete u grupi razvije osećaj pripadnosti grupi,da nauči da odgodi svoje potrebe,da čeka svoj red,da realno proceni svoje prednosti  i slabosti,da nauči da deli,da uči od druge dece,da razvija tolerantnost i nauči da poštuje razlike.

 

 

Ove školske godine u Pripremni predškolski program upisano je118 predškolaca koji trenutno pohađaju predškolski program u pet vaspitnih grupa u kojima radi pet vaspitačica koje su uvek tu za svaku saradnju,dogovor i svaku aktivnost koja  iziskuje kako rad sa decom,tako i rad na sebi i svom usavršavanju.

    Mnogobrojne su akcije,posete,radionice i aktivnosti kojima se možemo sa ponosom pohvaliti.Izdvojiću Uskršnju prodajnu izložbu gde ruke malih stvaralaca u potpunosti dolaze do izražaja,kao i Novogodišnju prodajnu izložbu gde naši najmlađi  dočaraju radost ovih praznika najlepšim idejama i maštovitim kreacijama.Septembar mesec  je protekao kroz adaptaciju dece na školu,novo okruženje,vaspitače i drugare.Provereni tim,naš stomatolog i sestra doprineli su da nam ove prve nedelje proteknu edukativno i zanimljivo govoreći deci o higijeni pranja zuba i zdravim navikama koje treba zadržati.Osmesi na dečijim licima  i zanimanje za bitan deo njihovog boravka u grupi pokazali su koliko je ova aktivnost uspešna i prijemčiva deci. 

Oktobar mesec je protekao u znaku Dečije nedelje koju smo obeležili učestvovanjem u različitim sportskim aktivnostima,posetom Vatrogasnom domu,odlaskom u bioskop i druženjem sa dečijim pesnikom Dejanom Aleksićem koji je na sebi svojstven način mamio dečije osmehe i maštu i želeli smo da čas traje više nego što je zaista bilo vremena.

Svakodnevne igre u školskom dvorištu takođe imaju za cilj fizički segment razvoja,vežbanje,razvoj motorike i posebne vežbe i igre kojima dopunjujemo dan.

Kreativnost i stvaralaštvo se ogledaju u mnogobrojnim aktivnostima u svakodnevnom radu,gusenice od lišća,lavovi od papira,ježići od semenki i kartona,jesenje drvo od otisaka šake i prstiju,voćna salata od jesenjeg voća i još pregršt maštovitih radova na dečiju inicijativu.

    A da iza nas ne govore samo dela i kreativni rad u učionici potvrđuje i činjenica da  smo uvek u toku savremenih novosti u profesionalnom usavršavanju,da deci uvek budemo na usluzi,da ih naučimo kritičkom razmišljanju,da ih što bolje spremimo za nastavak školovanja i svet koji ih očekuje.Generacije dece nisu iste kao na početku.To su sada informatička deca.U svoj rad nastojimo da uključimo i tehnologiju blisku deci i za mnoge stvari u radu koristimo Pametnu tablu,edukativne filmove,muziku i ostalo…Svi programi i igre koje koristimo su u službi sticanja znanja.U radu nam je cilj da deca pre svega izrastu u dobre ljude koji srcem najbolje vide,da stečena znanja ne zaborave već primene  u različitim životnim situacijama.

    Najveća nagrada u našem poslu je onaj osmeh gde se vidi čitavo srce u očima i kada zajedno sa našim predškolcima stvaramo jednu novu bajku u kojoj su likovi stvarni ,nasmejani i veseli.

  Trudimo se da zavole svoje prve korake u ovoj našoj, zajedničkoj školi, da im ona ne bude samo obaveza nego mesto gde će rado dolaziti i biti radosni i zadovoljni. Zato gledamo srcem i vidimo ono najbolje u svakome od nas.

   

Scroll to Top