Батаљонци на Сајму спорта

На правилан раст и развој детета утиче много фактора и спорт има несумњиво велики значај. Негујући спортски дух и праве вредности, наша школа се увек одазивала акцијама које имају за циљ промоцију истих. Ове године су ученици четвртог и петог разреда са својим учитељима и наставницима организовано посетили 5. Сајам спорта у организацији Спортског савеза Краљево. На Атлетском стадиону је била богата спортска понуда града Краљева. Представили су се фудбалски, одбојкашки, кошаркашки, рукометашки клубови, плесни клубови, културно-уметничка друштва, кајак клуб, а било је интересовања и за бициклизам, ватерполо, тенис, атлетику, карате, теквондо итд. Наши ученици су се и опробали у неким спортовима, постављали су питања, сликали се са успешним спортистима и имали су прилике да виде сјајна одличја која су појединци и екипе освајали на многобројним такмичењима.
Сајам спорта су отворили градоначелник др Предраг Терзић, начелница ШУ Краљево Бојана Маринковић и испред Спортског савеза Краљево присутнима се обратио председник Савеза, Милош Симовић, који је изразио задовољство што види велики број деце и да је и циљ организовања ове манифестације промоција спорта, здравог начина живота и укључивање најмлађих суграђана у спортски живот града.
Можемо се похвалити да је наша ученица Нина Радуловић (V/3) освојила прво место у трци и од компаније Yettel, покровитеља трке, добила је пригодан поклон. У манифестацији 5. Сајам спорта, испред клубова у којима тренирају били су и многи ученици ОШ „IV краљевачки батаљон”, садашњи и бивши. Верујемо да ће многи од њих низати успехе у будућности на које ћемо сви бити поносни. Желимо им срећу!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Општинско такмичење из прве помоћи

Тиме што доброту ширимо око себе, истовремено је учвршћујемо и у себи самима.” А. Гарборг Општинско такмичење у пружању прве помоћи одржано је у уторак, 23. маја 2023. године са почетком у 11 часова у дворишту Медицинске школе Краљево. Тим наше школе „Батаљонци” чинили су ученици одељења VI/6 Тара Антонијевић, Ева Булатовић, Нађа Вујовић и

детаљније »
Scroll to Top