Додела награде “Такмичари генерације” у Београду 13.12.2023.

По први пут ове године 112 ученика основних школа у Србији који су у претходној школској години постигли изванредне резултате на републичким и међународним такмичењима добили су вредне награде у оквиру промовисања платформе „Такмичари генерације“.

Наша бивша ученица двојезичног одељења 8-5 Искра Васиљевић, позвана је да на свечаности одржаној у Палати „Србија“ прими награду за освојена три трећа места на републичким такмичењима у претходној школској години. Искра је ове изванредне резултате постигла из предмета физика, хемија и српски језик. У претходним годинама такође се такмичила и освојила друго место на републичким такмичењима из физике и српског језика у седмом разреду и прво место из физике у шестом разреду. Током основне школе такмичила се и освајала награде из биологије, географије, историје, француског језика, књижевности, а из математике и енглеског језика учествовла је и у међународним такмичењима и освојила велики број медаља.

Ова вредна, талентована, и у сваком погледу посебна ученица која је паралелно са основном завршила и музичку школу, сада похађа специјализовано математичко одељење  Гимназије у Краљеву. Њени наставници и разредни старешина из основне школе и даље њеним примером и резултатима мотивишу нове генерације наглашавајући колико је важно планирати своје време, радити редовно и надограђивати научено. Поносни смо што је Искра била ученица наше школе и желимо јој много успеха и награда и убудуће.

Тања Радовић, одељењски старешина Искре Васиљевић

УЧЕНИК ГЕНЕРАЦИЈЕ 2022/23.ГОДИНЕ
Ученик генерације  школске 2021/22. године
Ученик генерације школске 2020/21.године

Ученик генерације школске  2019/20. године
 
Ученик генерације школске 2018/19. године
Ученик генерације школске 2017/18. године

Scroll to Top