Професионална оријентација

Attentive schoolboy studying in classroom

О ПРОФЕСИОНАЛНОЈ ОРИЈЕНТАЦИЈИ

Са почетком школске 2012/2013. године, у нашој школи започело се са реализацијом пројекта Професионална оријентација на прелазу у средњу школу.

  1. Овај пројекат је развила немачка организација за међународну сарадњу ГИЗ у сарадњи са Министарством Просвете Републике Србије. Циљ пројекта је изградња школског и ваншколског система професионалне оријентације, како би се помоло младима при избору будућег занимања тј. избору одговарајуће средње школе.
  2. Циљну групу пројекта чине ђаци 7. и 8. разреда. Мада пројекат има тенденцију да се активности, везане за професионалну оријентацију, пренесу и на све млађе разреде, наравно у складу са узрастом. Линк до професионалне орјентације у нашој школи: http://proorijentacija.weebly.com/
Промоција  Уметничке школе из Краљева
 

Дана 01.04.2022.године Наша школа је угостила ученички тим за промовисање „Уметничке школе“ из Краљева. Ученици осмог разреда су имали прилику да се упознају са образовним профилима/смеровима и активностима са којима се сусрећу њихови старији другари у овој школи са презентацијом кратког филма. Ученички промотивни тим је упознао наше осмаке да се пријемни испит посебно полаже за разлику од других школа. Пријава за пријемни испит почиње од 4. априла, истакли су све потребне документације за пријаву, док ће се средином маја реализовати пријемни испит. Уметничка школа уписује два одељења (40 ученика) годишње у три образовна профила: Ликовни техничар,
Техничар дизајна графике, Техничар дизајна ентеријера и индустријских производа. Ученици су постављали додатна питања, а чланови тима су им пружили додатне информације образовних профила Уметничке школе.

ПРОМОЦИЈА МТШ “14. ОКТОБАР” КРАЉЕВО

Наша школа 29. марта 2022. године угостила је школски тим за промоцију Машинске техничке школе „14. октобар“ из Краљева. Ученици осмог разреда су имали прилику да се упознају са образовним профилима и активностима ове школе кроз кратак промотивни филм. Школски промотивни тим је упознао ученике са следећим профилима: руковалац грађевинском механизацијом, оператер основних грађевинских радова, механичар моторних возила, модни кројач, оператер машинске обраде, бравар заваривач, машински техничар за компјутерско конструисање, техничар за компјутерско управљање (CNC машина), архитектонски техничар и геодетски техничар-геометар, стављајући акценат на дуални модел образовања. Ученици су постављали додатна питања, а чланови тима су им пружили додатне информације у вези са образовним профилима и дуалним моделом образовања.

Scroll to Top