Припремни предшколски програм

ПРИПРЕМНИ ПРЕДШКОЛСКИ ПРОГРАМ-ПРЕДШКОЛЦИ У НАШОЈ ШКОЛИ

 

Сви предшколци који закорачају у нашу школу улазе у један нови свет,свет другарства,учења и игре као почетак свог школовања.Програм се остварује кроз систем игара и индивидуалним и групним активностима са богатим  материјалима.Даје се подршка детету да упозна себе,развије слику о себи и свету који га окружује.Васпитачи се труде да свако дете у групи развије осећај припадности групи,да научи да одгоди своје потребе,да чека свој ред,да реално процени своје предности  и слабости,да научи да дели,да учи од друге деце,да развија толерантност и научи да поштује разлике.

 

 

Ове школске године у Припремни предшколски програм уписано је118 предшколаца који тренутно похађају предшколски програм у пет васпитних група у којима ради пет васпитачица које су увек ту за сваку сарадњу,договор и сваку активност која  изискује како рад са децом,тако и рад на себи и свом усавршавању.

    Многобројне су акције,посете,радионице и активности којима се можемо са поносом похвалити.Издвојићу Ускршњу продајну изложбу где руке малих стваралаца у потпуности долазе до изражаја,као и Новогодишњу продајну изложбу где наши најмлађи  дочарају радост ових празника најлепшим идејама и маштовитим креацијама.Септембар месец  је протекао кроз адаптацију деце на школу,ново окружење,васпитаче и другаре.Проверени тим,наш стоматолог и сестра допринели су да нам ове прве недеље протекну едукативно и занимљиво говорећи деци о хигијени прања зуба и здравим навикама које треба задржати.Осмеси на дечијим лицима  и занимање за битан део њиховог боравка у групи показали су колико је ова активност успешна и пријемчива деци. 

Октобар месец је протекао у знаку Дечије недеље коју смо обележили учествовањем у различитим спортским активностима,посетом Ватрогасном дому,одласком у биоскоп и дружењем са дечијим песником Дејаном Алексићем који је на себи својствен начин мамио дечије осмехе и машту и желели смо да час траје више него што је заиста било времена.

Свакодневне игре у школском дворишту такође имају за циљ физички сегмент развоја,вежбање,развој моторике и посебне вежбе и игре којима допуњујемо дан.

Креативност и стваралаштво се огледају у многобројним активностима у свакодневном раду,гусенице од лишћа,лавови од папира,јежићи од семенки и картона,јесење дрво од отисака шаке и прстију,воћна салата од јесењег воћа и још прегршт маштовитих радова на дечију иницијативу.

    А да иза нас не говоре само дела и креативни рад у учионици потврђује и чињеница да  смо увек у току савремених новости у професионалном усавршавању,да деци увек будемо на услузи,да их научимо критичком размишљању,да их што боље спремимо за наставак школовања и свет који их очекује.Генерације деце нису исте као на почетку.То су сада информатичка деца.У свој рад настојимо да укључимо и технологију блиску деци и за многе ствари у раду користимо Паметну таблу,едукативне филмове,музику и остало…Сви програми и игре које користимо су у служби стицања знања.У раду нам је циљ да деца пре свега израсту у добре људе који срцем најбоље виде,да стечена знања не забораве већ примене  у различитим животним ситуацијама.

    Највећа награда у нашем послу је онај осмех где се види читаво срце у очима и када заједно са нашим предшколцима стварамо једну нову бајку у којој су ликови стварни ,насмејани и весели.

  Трудимо се да заволе своје прве кораке у овој нашој, заједничкој школи, да им она не буде само обавеза него место где ће радо долазити и бити радосни и задовољни. Зато гледамо срцем и видимо оно најбоље у свакоме од нас.

   

Scroll to Top