Математика без граница - Бугарска олимпијада

У нашој школи је 12.02.2024.године одржано зимско коло такмичења Математика без граница (Бугарска олимпијада). Учествовао је 21 ученик (13 ученика четвртог разреда, 3 ученика петог разреда и 5 ученика шестог разреда).

Од 20000 учесника из 28 земаља ученици наше школе освојили су осам медаља.
Дарија Чурлић 4-2 бронзана медаља
Вук Недић 4-3 сребрна медаља
Василије Јовановић 4-3 златна медаља
Теофил Јанковић 4-4 златна медаља
Огњен Остраћанин 4-5 бронзана медаља
Вукашин Вукомановић 4-5 бронзана медаља
Војин Перишић 5-4 златна медаља
Огњен Пљакић 5-5 сребрна медаља
 
Учитељице четвртог разреда и професори математике настављају са припремама за полуфинале које се одржава у априлу месецу, са жељом да се што више ученика пласира у финале које се одржава у Несебру од 28.јуна до 2.јула 2024.године.
 
Професори математике Никола Радовић и Ивана Вукотић
Општинско такмичење из књижевности у школској 2023/24

Успех не долази преко ноћи, почиње љубављу према књизи

            На Општинском такмичењу из књижевности Књижевна олимпијада ученици ОШ „IV краљевачки батаљон” остварили су запажене резултате. Такмичење је одржано у ОШ „Милунка Савић” у Витановцу и 16 ученика наше школе се такмичило, а чак осам ученика је освојило пласман. Ученици осмог разреда Владимир Вучинић (VIII-5) и Софија Стојанов (VIII-6) освојили су прво место, Емилија Лазовић (VIII-4), Ива Бажалац (VIII-2) и Јана Младеновић (VIII-6) друго место. Што се тиче седмака – њих троје: Ива Тимотијевић (VII-2), Вук Родић (VII-3) и Тара Антонијевић (VII-6) освојили су фантастично друго место.

На путу ка успеху својим смерницама, стрпљењем и помагањем ученицима да овладају вештином тумачења књижевности наши такмичари су имали несебичну помоћ својих предметних наставница: Анице Вучинић, Данијеле Петрић и Марине Лончаревић у осмом разреду, Наде Тијанић и Наташе Митровић у седмом разреду.

Заволети књижевност, пожелети да се сазна нешто више него на редовној настави, проводити додатно време у школи разговарајући о метрици, версификацији, карактеризацији…за наставника књижевности представља посебну награду и одговорност да таквим ученицима буде одговарајући ментор али и сарадник на путу учења.

Срећна сам што овакви ученици постоје и што желе да уче и усавршавају своја знања и они су прави пример доброг узора на који се треба угледати!

Сваки почетак је тежак, а први корак је одабрати књигу и дозволити магији речи да вас очарају неки нови светови!

 

                                                                                                                                                     Марина Лончаревић, проф. српског језика и књижевности

Међународна олимпијада „Математика без граница“ у Бугарској-јесењи део

Након запажених резултата наших ученика у протеклих неколико година на Међународном такмичењу „Математика без граница“, Батаљонци и у овој школској години настављају са радом и посвећеношћу ка још бољим резултатима.

Тридесет и четири ученика наше школе, од четвртог до осмог разреда, је 30. 10. 2023. године учествовало у јесењој рунди такмичења у организацији Републике Бугарске. Драго нам је што је велики број ученика четвртог разреда учествовало на ово такмичењу.

Очекивали смо добре резултате наших младих математичара у овом јесењем делу, али вест из Бугарске је изван свих наших очекивања. Ученици четвртог разреда освојили су седам медаља. Василије Јовановић 4 – 3 и Огњен Остраћанин 4 – 5 освојили су сребрну медаљу, а ученици Реља Вранић 4 – 1, Наталија Мишур 4 – 1, Миа Симовић 4 – 2, Вук Недић 4 – 3 и Теофил Јанковић 4 – 4 освојили су бронзану медаљу. Војин Перишић 5 – 4 освојио је сребрну медаљу, Михајло Васиљев 6 – 2 освојио је сребрну медаљу, а Кристина Раковић 6 – 1 и Ана Милићевић 6 – 4 освојиле су бронзану медаљу.

Учитељице четвртог разреда и професори математике настављају са припремама за зимску рунду такмичења са жељом да што више ученика подстакну и мотивишу да се такмиче и да освоје што више медаља.

Никола Радовић

Ивана Вукотић

Додела медаља и диплома нашим ученицима за постигнуте резултате на Међународној математичкој олимпијади “Математика без  граница“

И ове године, основна школа “IV краљевачки батаљон” учествовала је на такмичењу “Математика без граница” (Бугарска олимпијада). У јесењем колу учествовало је 22 600 учесника из 24 земље (Естонија, Румунија, Северна Македонија, Турска, Филипини, Црна Гора, Азербејџан…), међу њима и 20 ученика наше школе. Ученици су решавали 20 задатака на енглеском језику за 60 минута. Знање математике и енглеског језика донело је и 12 медаља, 2 златне, 4 сребрне и 6 бронзаних. Ученици и наставници су задовољни резултатима и надају се да ће у наредним колима бити још бољи. Предстоји спремање за зимско и пролећно коло као и финале које се одржава у јуну у Несебру.

 

 

Резултати такмичења у школској 2021/22

 

МАТЕМАТИКА

Резултати са општинског такмичења из математике

Резултати са окружног такмичења из математике

Резултати са републичког такмичења из математике

КЊИЖЕВНА ОЛИМПИЈАДА

Резултати са општинског такмичења

Резултати са окружног такмичења

СРПСКИ ЈЕЗИК И ЈЕЗИЧКА КУЛТУРА

Резултати са општинског такмичења из српског језика и језичке културе

Резултати са окружног такмичења из српског језика и језичке културе

Резултати са републичког такмичења из српског језика и језичке културе

ФИЗИКА

Резултати са општинског такмичења из физике

Резултати са окружног такмичења из физике

Резултати са републичког такмичења из физике

ХЕМИЈА

 
 
 
ГЕОГРАФИЈА
 
 
 
БИОЛОГИЈА
 
 
 
ИСТОРИЈА
 
 
ЕНГЛЕСКИ ЈЕЗИК
 
 
 
 
ТЕХНИКА И ТЕХНОЛОГИЈА
 
 
ШАХ
 
 
 
 
 
 

Резултати са математичког конкурса „Математика без граница“ у организацији Републике Бугарске 

 
Ученици наше школе су на математичком конкурсу „Математика без граница“ освојили завидне резултате: ученик Алекса Радосављевић (одељење V2) освојио је златну медаљу у категорији за V разред, ученица Искра Васиљевић( одељење VII5)  је освојила златну медаљу у категорији за VII разред, док су ученици Душан Луковић (VIII4) и Милан Максимовић (VIII5) освојили бронзане медаље у категорији за VIII разред.
 
 ТАКМИЧЕЊА ШКОЛСКЕ 2020/21. ГОДИНЕ
Scroll to Top