УЧЕНИЧКА ЗАДРУГА
 

Наша школа је увек важила за образовно-васпитну установу у којој су се иновације и пројекти радили пре свих, па је тако било и овог пута, када смо се одлучили на корак оснивања Ученичке задруге. На ову идеју смо дошли тако што смо препознали потенцијале школе, осећај и интересовање ученика за предузетнички дух и оно што је добро за развој будућих генерација. У претходним годинама успешног рада, пуно је било активности, које смо кроз разне садржаје реализовали, а да нисмо то водили као рад ученичке задруге. Упознати са потребом осавремењавања наставе, на основу предлога ученика и постојећих услова, дошло је до тога да се у нашој школи оснује Ученичка задруга. Ученичка задруга ,,Батаљонци“ је основана августа 2019. године, а са радом је започела почетком септембра 2019.године. Чланови Ученичке задруге су: директор, председник скупштине, чланови Управног одбора задруге, ученици, родитељи и помоћни радници.План и програм рада наше задруге направљен је на основу, садржаја предмета који могу представљати међупредметну корелацију, као и повезивање садржаја рада ученика различитих узраста. Активности  које су предвиђене планом и програмом Ученичке задруге су у потпуности испуњене, са одређеним иновацијама које су уведене у план на иницијативу ученика. Ученици су заједно са својим наставницима и учитељима на часовима наставних и ваннаставних активности, остварили изузетне резултате са циљем представљања предузетништва и развијањем позитивних карактеристика: креативност, толеранција, сарадња и осећај препознавања корисности свог рада. Од идеја до реализација у току рада, није пролазило пуно времена, јер су сви у школи препознали вредност овог пројекта и заједно са својим ученицима учествовали у изради.

САЈАМ ЗАДРУГАРСТВА У БЕОГРАДУ

 

Ученичка задруга Батаљонци  на Првој конференцији под називом” Ученичке задруге-могућности и значај за развој компетенција ученика” 

Ученичка задруга Батаљонци се представила на Првој конференцији одржаној 21.12.2021.године у хотелу Метропол у Београду. Радови ученичке задруге, модели наставних средстава и новогодишњи украси израђени помоћу 3Д штампача, побрали су пажњу свих присутних. Директор школе Марина Вучинић је овом приликом презентовала на тему “Васпитно-образовна улога задруге” и истакла значај Ученичких задруга на примеру Ученичке задруге Батаљонци. Презентација је подстрек и помоћ другим школама у Србији које тек планирају оснивање задруга у својим школама.

Представљање Ученичке задруге на Сајму задругарства у дворишту Основне школе “Лазар Саватић”
Scroll to Top