Донација едукативних робота нашој школи

Нова едукативна средства у настави 

МБот едукативни роботички сет  је посебно дизајниран едукативни алат за стицање знања и вештина у STEM области (природне и математичке науке, технологија и инжењерство). Једноставан је за састављање и пружа неограничене могућности да деца добију знања и искуство у свету роботике, електронике и програмирања.  Рад са мБот роботом омогућује деци да брзо науче програмирање, да контролишу робота и реализују све више функција које мБот има. Циљ примене мБот робота и дронова у школи је да се ученицима обезбеде услови да се баве новим технологијама, унапређењем информатичке и дигиталне писмености, а кроз учење програмских језика у складу са наставним планом и програмом информатике и технике и технологије. На овај начин се доприноси образовном систему, јер је дигитална опрема коју је наша школа добила веома корисна за напредак и развој  деце. 

Примарни план је да наставници информатике и основа технике и технологије кроз узајамну сарадњу са овом новом технологијом коју смо добили у виду донације, мотивишу децу која имају жељу за новим знањем, да надограђују и развијају нове вештине и способности из области електронике и програмирања. Као и да кроз вежбе и писање кодова, развију логичко размишљање.

Донација је део помоћи основним школама која се реализује кроз пројекат „ За лепшу школу“ .

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Општинско такмичење из прве помоћи

Тиме што доброту ширимо око себе, истовремено је учвршћујемо и у себи самима.” А. Гарборг Општинско такмичење у пружању прве помоћи одржано је у уторак, 23. маја 2023. године са почетком у 11 часова у дворишту Медицинске школе Краљево. Тим наше школе „Батаљонци” чинили су ученици одељења VI/6 Тара Антонијевић, Ева Булатовић, Нађа Вујовић и

детаљније »
Scroll to Top