ISKRA VASILJEVIĆ – NOSILAC SEDAMNAEST NAGRADA I TRI MEDALJE U ŠKOLSKOJ 2021/22. GODINI

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Iskra Vasiljević učenica je dvojezičnog odeljenja 7-5 OŠ „IV kraljevački bataljon“, a pohađa i petu godinu Muzičke škole „Stevan Mokranjac“. Pored toga što je kandidat za diplomu Vuk Karadžić, Iskra je višestruko talentovana i veoma uspešna i aktivna na mnogo polja. U školskoj 2019/20. godini plasirala se na okružno takimičenje iz istorije i matematike, a na međunarodnom Hippo takmičenju iz engleskog jezika učestvovala u polufinalu. U školskoj 2020/21. godini učestovala je u više radionica Naučnog kluba Centra za obrazovanje Kragujevac, a zatim osvojila pohvalu na republičkom takmičenju iz matematike i još veći uspeh iz fizike gde je ponela prvo mesto na republičkom takmičenju sa osvojenih fantastičnih 99 poena.
U ovoj školskoj godini, Iskra Vasiljević je učestvovala na Matematičkoj olimpijadi Bugarske „Matematika bez granica“ koja je organizovana na engleskom jeziku i osvojila tri medalje u tri kruga ovog međunarodnog takmičenja: bronzanu, zlatnu i srebrnu. Na takmičenjima koje je organizovalo Ministarstvo prosvete, sporta i tehnološkog razvoja Republike Srbije Iskra Vasiljević se ove godine plasirala na pet republičkih takmičenja. Osvojila je prvu nagradu na opštinskom, treću na okružnomi i učestvovala na republičkom takmičenju iz matematike. Iz fizike je u ovoj školskoj godini osvojila prvu nagradu na opštinskom, prvu na okružnom takmičenju i drugu na republičkom takmičenju. Iz biologije je osvojila prvu nagradu na opštinskom i treću na okružnom. Zbog poklapanja datuma republičkih takmičenja nije učestvovala na na republičkom iz biologije. Iz hemije je osvojila prvu nagradu na opštinskom i drugu na oktužnom.
Pored mnogobrojnih nagrada, treba pomenuti da je veoma aktivna i u EKO klubu i da ima osvojeno prvo mesto za najbolju EKO fotografiju i treće za najbolju EKO poruku Pokreta gorana Srbije. Veoma je zainteresovana za prirodne nauke i pohađa dodatnu nastavu iz svih prirodnih nauka, učestvuje u projektima i uglednim aktivnostima kao što je bilo izdvajanje DNK na dodatnoj natavi iz biologije. Pored toga što svira violinu, Iskra veoma lepo peva na francuskom jeziku pa je učestvovala i na školskoj Evroviziji uz veliku podršku drugova svog odeljenja među kojima je omiljena i koje predstavlja u Učeničkom parlamentu škole.
U učenju kao i svim aspektima učeničkog života potpuno je samostalna, samosvesna i nezavisna. Pokazuje inicijativu u radu i fantastično planira svoje vreme. Postiže da pohađa i Muzičku školu „Stevan Mokranjac“ i da se rekreativno bavi sportom. Voli da diskutuje i izrazi svoje mišljenje, ali nije nametljiva.
Iskra je veoma uspešna i na takmičenjima iz srpskog jezika. Ove školske godine osvojila je treću nagradu na opštinskom i drugu na okružnom takmičenju iz gramatike i drugu na republičkom, a iz književnosti drugu nagradu na opštinskom i prvu na okružnom iz književnosti i plasman na državno takmičenje. Više puta je učestvovala na međunarodnom Hippo takmičenju iz engleskog jezika,a već tri godine pohađa engleski jezik po IOP-u 3 što je samo jedan od dokaza njene komunikativnosti. Od šestog razreda njeno odeljenje je uključeno u dvojezičnu nastavu na srpskom i engleskom jeziku. Ističe da joj je znanje engleskog pomoglo da lako osvoji tri medalje na međunarodnoj matamatičkoj olimpijadi na engleskom jeziku i raduje se odlasku u finale u Nesebar u Bugarskoj ovog leta. Odlična je i iz francuskog jezika na kojem prelepo peva. Član je Đačkog parlamenta i veoma je sposobna da diskutuje o problemima vršnjaka i aktivnostima u školi. Uvek se odgovorno odnosi prema školi, drugovima i roditeljima. U dnevniku su uvek sve petice, a za svaki problem u odeljenju trudi se da da predlog rešenja. U eTwinning projektu “Bullying – a look inside” uvek je među prvima izvršavala zadatke i pomagala ostalima.
Iskra Vasiljević pohađa mnogo više časova dodatne nastave i različitih sekcija nego bilo koji drugi učenik u odeljenju i čak školi. Ukupno 17 nagrada i 3 medalje pomoglo je i pohađanje časova dodatnog rada. Uzima učešće i u školskim priredbama najčešće čitajući svoje pesme za koje je takođe dobijala nagrade. Biti najbolji učenik u školi nije lako. Ono što je predstavljalo najveći problem je bilo poklapanje takmičenja iz različitih predmeta na svim nivoima pa je nekada protiv svoje volje morala da se oprosti od nekog takmičenja. Ne žali se da nema slobodnog vremena i učenje smatra zadovoljstvom. Porodica je maksimalno podržava, a posebno starija sestra Darija koja je takođe nosilac brojnih republičkih nagrada i daje joj dodatni podstrek i savete. Iskrino odeljenje se ponosi što ima tako darovitu i vrednu drugaricu i raduje se njenim uspesima. Po ugledu na nju, još mnogo učenika odeljenja 7-5 uspelo je da osvoji zapažene rezultate na svim nivoima takmičenja.
Njeni uspesi i postignuća ponekad izgledaju apsolutno fantastično i nedostižno. Ona je ponos naše škole i najveći ambasador znanja i svega najboljeg što školovanje pruža. Želimo joj mnogo sreće i novih izazova na polju nauke, jezika i umetnosti.

Tanja Radović, Iskrin odeljenjski starešina

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

VUKAŠIN MUŠIKIĆ – SPORTISTA GENERACIJE

Vukašin Mušikić,na sednici Nastavničkog veća održanoj 14.6.2022.godine,izglasan je za sportistu generacije.Vukašin se od malih nogu bavi sportom.Od trećeg razreda trenira košarku za OKK Kraljevo.On je postepeno savlađivao sve košarkaške poteze i korake,redovno je trenirao i uspesi su se nizali. U IV razredu je osvojio 2.mesto u bacanju vorteksa,na sportskim igrama za mlade. U V razredu

detaljnije »

U našoj školi tradicionalno je obeležen “Dan uspešnih”

Naša škola je prigodnom svečanošću u školskom dvorištu tradicionalno obeležila “Dan uspešnih” – dan posvećen najuspešnijim učenicima i nastavnicima https://www.novosti.rs/srbija/vesti/1123600/ponosni-svoje-djake-tradicionalni-dan-uspesnih-cetvrti-kraljevacki-bataljonViše možete pogledati na sledećem linku: https://www.youtube.com/watch?v=DJMTcwEl_4s 

detaljnije »

Republičko takmičenje iz matematike održano u našoj školi

U našoj školi je 14.maja održano Republičko takmičenje iz matematike. Manifestacija „Maj mesec matematike“ obeležava se 11 godina širom Srbije. Ove godine manifestacija je, u organizaciji Podružnice matematičara Kraljevo prvi put obeležena u Kraljevu. Aktivnosti su 13. maja 2022. godine realizovane na Trgu srpskih ratnika u Kraljevu, dok je deo tih aktivnosti realizovan 14. maja

detaljnije »
Scroll to Top