ИСКРА ВАСИЉЕВИЋ – НОСИЛАЦ СЕДАМНАЕСТ НАГРАДА И ТРИ МЕДАЉЕ У ШКОЛСКОЈ 2021/22. ГОДИНИ

Искра Васиљевић ученица je двојезичног одељења 7-5 ОШ „IV краљевачки батаљон“, а похађа и пету годину Музичке школе „Стеван Мокрањац“. Поред тога што је кандидат за диплому Вук Караџић, Искра је вишеструко талентована и веома успешна и активна на много поља. У школској 2019/20. години пласирала се на окружно такимичење из историје и математике, а на међународном Hippo такмичењу из енглеског језика учествовала у полуфиналу. У школској 2020/21. години учестовала је у више радионица Научног клуба Центра за образовање Крагујевац, а затим освојила похвалу на републичком такмичењу из математике и још већи успех из физике где је понела прво место на републичком такмичењу са освојених фантастичних 99 поена.
У овој школској години, Искра Васиљевић је учествовала на Математичкој олимпијади Бугарске „Математика без граница“ која је организована на енглеском језику и освојила три медаље у три круга овог међународног такмичења: бронзану, златну и сребрну. На такмичењима које је организовало Министарство просвете, спорта и технолошког развоја Републике Србије Искра Васиљевић се ове године пласирала на пет републичких такмичења. Освојила је прву награду на општинском, трећу на окружноми и учествовала на републичком такмичењу из математике. Из физике је у овој школској години освојила прву награду на општинском, прву на окружном такмичењу и другу на републичком такмичењу. Из биологије је освојила прву награду на општинском и трећу на окружном. Због поклапања датума републичких такмичења није учествовала на на републичком из биологије. Из хемије је освојила прву награду на општинском и другу на октужном.
Поред многобројних награда, треба поменути да је веома активна и у ЕКО клубу и да има освојено прво место за најбољу ЕКО фотографију и треће за најбољу ЕКО поруку Покрета горана Србије. Веома је заинтересована за природне науке и похађа додатну наставу из свих природних наука, учествује у пројектима и угледним активностима као што је било издвајање ДНК на додатној натави из биологије. Поред тога што свира виолину, Искра веома лепо пева на француском језику па је учествовала и на школској Евровизији уз велику подршку другова свог одељења међу којима је омиљена и које представља у Ученичком парламенту школе.
У учењу као и свим аспектима ученичког живота потпуно је самостална, самосвесна и независна. Показује иницијативу у раду и фантастично планира своје време. Постиже да похађа и Музичку школу „Стеван Мокрањац“ и да се рекреативно бави спортом. Воли да дискутује и изрази своје мишљење, али није наметљива.
Искра је веома успешна и на такмичењима из српског језика. Ове школске године освојила је трећу награду на општинском и другу на окружном такмичењу из граматике и другу на републичком, а из књижевности другу награду на општинском и прву на окружном из књижевности и пласман на државно такмичење. Више пута је учествовала на међународном Hippo такмичењу из енглеског језика,а већ три године похађа енглески језик по ИОП-у 3 што је само један од доказа њене комуникативности. Од шестог разреда њено одељење је укључено у двојезичну наставу на српском и енглеском језику. Истиче да јој је знање енглеског помогло да лако освоји три медаље на међународној матаматичкој олимпијади на енглеском језику и радује се одласку у финале у Несебар у Бугарској овог лета. Одлична је и из француског језика на којем прелепо пева. Члан је Ђачког парламента и веома је способна да дискутује о проблемима вршњака и активностима у школи. Увек се одговорно односи према школи, друговима и родитељима. У дневнику су увек све петице, а за сваки проблем у одељењу труди се да да предлог решења. У еТwinning пројекту “Bullying – a look inside” увек је међу првима извршавала задатке и помагала осталима.
Искра Васиљевић похађа много више часова додатне наставе и различитих секција него било који други ученик у одељењу и чак школи. Укупно 17 награда и 3 медаље помогло је и похађање часова додатног рада. Узима учешће и у школским приредбама најчешће читајући своје песме за које је такође добијала награде. Бити најбољи ученик у школи није лако. Оно што је представљало највећи проблем је било пoклапање такмичења из различитих предмета на свим нивоима па је некада против своје воље морала да се опрости од неког такмичења. Не жали се да нема слободног времена и учење сматра задовољством. Породица је максимално подржава, а посебно старија сестра Дарија која је такође носилац бројних републичких награда и даје јој додатни подстрек и савете. Искрино одељење се поноси што има тако даровиту и вредну другарицу и радује се њеним успесима. По угледу на њу, још много ученика одељења 7-5 успело је да освоји запажене резултате на свим нивоима такмичења.
Њени успеси и постигнућа понекад изгледају апсолутно фантастично и недостижно. Она је понос наше школе и највећи амбасадор знања и свега најбољег што школовање пружа. Желимо јој много среће и нових изазова на пољу науке, језика и уметности.

Тања Радовић, Искрин одељењски старешина

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Читалачки квиз“ Батаљонци-књигољупци“

Књиге, браћо,књиге, а не звона и прапорци                                     Драгана Младеновић пољудила ствари У оквиру прве недеље  реализовања читалачког квиза“ Батаљонци-књигољупци“ данас је нашу школу посетила књижевница Драгана Младеновић, овог пута представљајући  нижем узрасту своју нову збирку песама“ Кад ствари пољуде“. Водитељи програма и њени саговорници били су брачни пар Горица и Миодраг Динуловић, чланови Краљевачког 

детаљније »

ОКРУЖНА СМОТРА РЕЦИТАТОРА

„Поезија је дете тишине.ˮ (Чарлс Симић) На окружни ниво такмичења Смотра рецитатора одржаног 18. 4. 2024. пласирало се 27 ученика основних школа из Краљева, Рашке, Врњачке Бање и Тутина. У категорији I‒IV разреда Основну школу „IV краљевачки батаљонˮ представљао је ученик одељења III-3 Сергеј Гудић (ментор Славица Павловић), а у категорији V‒VIII разреда ученица одељења

детаљније »

ЗАЈЕДНО И БЕЗБЕДНО КРОЗ ДЕТИЊСТВО

Припадници саобраћајне полиције су одржали кратко предавање о правилима понашања у саобраћају.  Затим су представили своју опрему и презентовали наочаре које симулирају смањену видљивост у случају  коришћења психоактивних супстанци. Ученици трећег разреда су добили и промотивни материјал као и беџеве за безбедно учешће у саобраћају.

детаљније »
Scroll to Top