ИСКРА ВАСИЉЕВИЋ – УЧЕНИЦА ГЕНЕРАЦИЈЕ 2022/23.ГОДИНЕ

Одлуком Наставничког већа од 9. јуна 2023. године и одлуком Ђачког парламента ОШ „IV краљевачки батаљон“ за ученика генерације 2022/23. године проглашена је Искра Васиљевић, ученица двојезичног одељења 8/5 која је испуњавала све услове и бодовањем такмичења освојила фантастичних 644 бода. Да би се направио преглед такмичења било је потребно направити табелу јер се само ове године Искра такмичила из осам предмета на свим нивоима такмичења и освојила 19 награда. Од трећег разреда Искра је освојила 20 награда на општинским, 15 на окружним и 6 на републичким такмчењима. Треба нагласити да у петом и шестом разреду скоро да није било такмичења због епидемије. Ове године Искра има три трећа места на републичким такмичењима из физике, хемије и српског језика и књижевности. Ове године је добила и три медаље  на Математичкој олимпијади Бугарске „Математика без граница“, док је прошле године освојила три у школи и бронзу екипно у финалу у Несебару.

Тешко је рећи који предмет Искра највише воли јер се такмичи из заиста свих области науке и језика. Из енглеског језика је на испиту APTIS TEENS који шаље и прегледа British Council добила ниво C који је и највиши по Централно-европском референтном оквиру. Такође је активно учествовала у два нова еTwinning пројекта, а за пројекат Bullying: a look inside осим Националне ознаке квалитета за ученике, стигла је и Европска ознака квалитета. Воли и француски језик и учествује у свима манифестацијама и пројектима на француском језику. Из српског језика такмичи се и из граматике и из књижевности подједнако успешно. Омиљене природне науке су јој математика, физика, хемија и биологија, а друштвене историја и географија. Из свих ових предмета Искра се такмичила и освојила запажене резултате.

Истовремено је похађала и Музичку школу „Стеван Мокрањац“ и успешно је завршила. Свира виолину и прелепо пева. Слободно време проводи у вожњи ролера, пливању, џогорању и шетњама са другарицама. Искра савршено организује своје време и поред талента и преданог рада налази и времена за разоноду, позориште, биоскоп.

Ове школске године је по први пут била у Истраживачкој станици  „Петница“ и вратила се пуна утисака и лепих планова.

Од јуна 2023. године по први пут је установљена Видовданска награда града Краљева. Искра је добила максималне три награде које су могу по правилнику уручити и симболичну новчану награду која сваком ђаку пуно значи и представља подстрек за даљи рад.

Искра је будући ученик Гимназије Краљево и сигурни смо да ће њени професори брзо препознати њене таленте и интересовања и помоћи јој да најбоље одабере своје будуће занимања. Није лако одлучити се када су свака врата отворена, а сваки пут нуди нешто потпуно другачије.

Желимо јој много успеха у будућем школовању и сву срећу у сваком подухвату! Била је част бити њен одељењски старешина. Браво Искра!

Тања Радовић, одељењски старешина Искре Васиљевић

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Oбележавање Европског дана језика

ОШ „IV краљевачки батаљон“ традиционално организује „Такмичење за песму Евровизије“ сваког 26. септембра како би као двојезична школа промовисала значај вишејезичности и мултикултуралности. Ове године ова манифестација обухватила је чак 27 композиција које су изводили ученици од првог до осмог разреда. Свака песма представљала је једну земљу, а индивидуални извођачи, дуети и групе певали су

детаљније »

Прва награда за драмски текст

Прва награда за драмски текст „Кад би књиге проговориле” на 35. Међународном фестивалу хумора за децу Драмски текст „Кад би књиге проговориле” чији је аутор наставница српског језика и књижевности Наташа Митровић, а аутори реплика ученици Ева Булатовић (66), „Библиотека”, Реља Ружића (66), „Речник”, Бодин Костић (66), „Енциклопедија”, Тара Антонијевић (66), „Лектира”, Дора-Антонинa Цвијетић (53),

детаљније »

Свечани пријем полазника припремног предшколског програма и ученика првог разреда

Основна школа „ IV краљевачки батаљон “ је и овог 1. септембра дочекала нову генерацију ученика припремно – предшколског програма  и ученика првог разреда. Свечаном приредбом измамили смо осмехе свих присутних.  Наши вредни ђаци, ученици четвртог разреда су певали, рецитовали, глумили и тако показали својим најмлађим другарима да „ Свака се школа прави од слика,

детаљније »

Ликовна изложба поводом пријема првака и предшколаца

Поводом пријема првака и предшколаца, и почетка нове школске године, у холу наше школе је уприличена пригодна изложба ликовних радова. На плакатима и ликовним радовима су представљене илустрације и поруке добродошлице упућене нашим малим предшколцима и првацима. Срећно прваци и предшколци!!

детаљније »
Scroll to Top