КОНКУРС „КРВ ЖИВОТ ЗНАЧИˮ

ПОДЕЉЕНА СРЕЋА ЈЕ ДВАПУТ ВЕЋА

ДОДЕЛА НАГРАДА НА КОНКУРСУ „КРВ ЖИВОТ ЗНАЧИˮ

И на овогодишњем конкурсу који расписују Црвени крст Србије и Црвени крст Краљево ученици Основне школе „IV краљевачки батаљонˮ освојили су награде у више категорија.

У категорији ликовни радови I‒IV разред Миона Марковић, III-3 освојила је прво место (ментор Славица Павловић), а Сунчица Павловић, III-4 освојила је друго место (ментор Надица Алемпијевић Вукадиновић). У истој категорији узраста V‒VIII разреда Невена Здравковић, V-4 освојила је треће место (ментор Јасмина Тонић).

Успешни су наши ученици били и у категорији литерарни радови I‒IV разред: Ника Костић, III-3 освојила је прво место (ментор Славица Павловић), Марта Кораћ, III-4 освојила је друго место (ментор Надица Алемпијевић Вукадиновић) и Нађа Спасојевић, IV-5, освојила је треће место (ментор Милица Крунић).

Свечана додела награда била је уприличена у петак, 10. маја у Скупштини града. Награђенима су додељене дипломе и пригодни поклони. Радови ученика основних и средњих школа су подсетник колико је драгоцена свака кап крви и да представља незаменљиви лек. Конкурс „Крв живот значиˮ је део активности које Црвени крст спроводи у оквиру обележавања Недеље Црвеног крста, а поводом 11. маја Светског дана добровољног давалаштва крви.

Руководилац Тима за сарадњу са Црвеним крстом,

Марина Лончаревић

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Стручно усавршвање наставника у дојезичној настави у шк 2023/24.

Aleksandar Mirović Тим броји око 20 наставника који поред извођења наставе на енлеском језику у дозвољеном обиму, имају и обавезу да се константно стручно усавршавају у школи и ван ње. Велики број двојезичних наставника присуствовао је обележавању Европског дана страних језика 26. септембра у амфитеатру школе за који се традиционално припрема такмичење за Песму Евровизије

детаљније »

Математика без граница – Финале Бугарске олимпијаде

Након седам дана боравка у Несебару у Бугарској, ученици наше школе се враћају пуни успомена на ово дивно искуство. Након такмичења у индивидуалним и екипним категоријама стигле су и медаље. Ученик Василије Јовановић освојио је бронзану медаљу у појединачној категорији. Ученик Огњен Остраћанин освојио је златну медаљу у појединачној категорији. Огњен Остраћанин је освојио и златни

детаљније »
Scroll to Top