Kraljevo bira znanje – Žička arhiepiskopija i Nemanjići

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Društvo istoričara Raškog okruga organizovalo je 14. decembra 2019. godine u prostorijama Narodne biblioteke „Stefan Prvovenčani“ u Kraljevu takmičenje učenika osnovnih i srednjih škola u oviru serijala „Kraljevo bira znanje – Žička arhiepiskopija i Nemanjići”. Petočlana komisija ocenjivala je radove učenika. Radovi su bili šifrirani i tek nakon ocenjivanja pristupilo se dešifrovanju. Darija i Aleksandar podelili su drugo mesto po oceni ovog petočlanog žirija. Darija i Aleksandre, čestitamo!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Kao i prethodnih godina, nastavnici stranih jezika potrudili su se da obeleže Evropski dan jezika koji se slavi 26. septembra. U petak 24. septembra 2021. organizovano je takmičenje za Pesmu Evrovizije na kojem su učenici trećeg, šestog, sedmog i osmog razreda predstavljali razne evropske zemlje i pevali na engleskom, francuskom, ruskom, španskom i ukrainskom jeziku.

detaljnije »

Nastava na daljinu

U nastavi na daljinu, učenici petog razreda su na temu “Omot za moju knjigu, bajku iz mašte”, likovna kultura, predstavili kako funkcioniše na daljinu njihova mašta i kreativnost. Bezbroj divnih ilustracija i likovnih radova na zadatu temu, govore o talentu i bezgraničnoj mašti naših malih umetnika.

detaljnije »
Scroll to Top