Међуградски литерарни конкурс „Свети Сава-слава српског рода“

 

На међуградском литерарном конкурсу који по први пут расписује Библиотека „Свети владика Николај” из Ниша поводом Савиндана, ученица Доротеа Костовић, V5, освојила је другу награду у категорији ученици основних школа.

Библиотека „Свети владика Николај” има двадесет година дугу традицију и огранак је Центра за црквене студије у Нишу. Управник библиотеке је професор са Филозофског факултета др Драгиша Бојовић, који је поздравио госте и отворио свечану доделу награда 21. јануара 2023. Професор је говорио о појму светосавља и шта он значи за Србе и српство и истакао је да је о светосављу најтачније говорио Свети владика Николај у предговору оца Јустина Поповића, рекавши да је „светосавље православље српског стила и искуства”.

Комисија је приликом доделе пригодних награда, дипломе и књиге, дала образложење за награђене радове и за Доротеин рад је истакнуто да су „присутне изузетно зреле мисли и да ученица поседује таленат за писање песама”.

Честитке Доротеи уз веру да ће је награда инспирисати за будућа поетска изражавања!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Општинско такмичење из прве помоћи

Тиме што доброту ширимо око себе, истовремено је учвршћујемо и у себи самима.” А. Гарборг Општинско такмичење у пружању прве помоћи одржано је у уторак, 23. маја 2023. године са почетком у 11 часова у дворишту Медицинске школе Краљево. Тим наше школе „Батаљонци” чинили су ученици одељења VI/6 Тара Антонијевић, Ева Булатовић, Нађа Вујовић и

детаљније »
Scroll to Top