Награђени ученици на конкурсу Крв живот значи

Дати крв значи дати лек, пружити наду, а то је непроцењиво! Свесни значаја ове чињенице, ученици наше школе сваке године радо учествују у свим активностима које организује Црвени крст у циљу промовисања значаја добровољног давања крви. Поводом 8. маја Светског дана Црвеног крста расписан је конкурс „Крв живот значи” за ученике основних и средњих школа у више категорија. Батаљонци су и ове године постигли запажене резултате. У категорији ликовни радови од I до IV разреда друго место је освојила Нина Николић, IV/5 (ментор Ана Николић). У категорији литерарни радови од I до IV разреда прво место је освојила Теа Поповић, II/4 (ментор Надица В. Алимпијевић), друго место Павле Димитријевић, II/3 (ментор Славица Павловић), а у узрасној категорији од V до VIII разреда Милица Лишанин, VII/5, освојила је прво место (ментор Марина Лончаревић). Међу награђеним је и васпитачица у ППП Данијела Нешковић, за дивне радове које су наши предшколци послали.

Ученици и наставници су награђени на свечаности која је уприличена у Недељи Црвеног крста, 11. маја, у Свечаној сали Скупштине града.

Сваки дан је прилика да послушамо нашу децу и будемо хероји, јер наше мало може некоме спасити живот!

Марина Лончаревић, проф. српског језика и књижевности

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Општинско такмичење из прве помоћи

Тиме што доброту ширимо око себе, истовремено је учвршћујемо и у себи самима.” А. Гарборг Општинско такмичење у пружању прве помоћи одржано је у уторак, 23. маја 2023. године са почетком у 11 часова у дворишту Медицинске школе Краљево. Тим наше школе „Батаљонци” чинили су ученици одељења VI/6 Тара Антонијевић, Ева Булатовић, Нађа Вујовић и

детаљније »
Scroll to Top