Недеља вода – ТРИБИНА

ЈА ВОЛИМ НАУКУ

                                  У ЕПИЗОДИ 

                                                               КАП ПО КАП ….   

                                                                                                О ВОДИ

Поводом светског Дана вода, 22.3.2023.године,  а у оквиру тематске недеље “Воде”, за ученике седмог разреда, у амфитеатру школе је уприличена трибина “Кап по кап … о води “. Посматрајући воду кроз призму природних наука, биологије, физике и хемије, ученици су имали прилику да обнове и прошире своја знања о води, кроз занимљива излагања својих вршњака а под менторством наставнице физике Марије Томић Гољић и наставнице хемије Светлане Керечки.

У изради ПП презентације учествовале су предметне наставнице и неколицина ученика, а техничка подршка био је ученик 75, Стефан Радић, који је презентације уоквирио анимацијама и занимљивим филмовима на тему воде.

 

Трибина је почела представљањем презентера кроз мисли о води, а настављена излагањем ученика 7 и 8.разреда.Поред научних чињеница везаних за воду, о њој су изнете и неке занимљивости. Између осталог, циљ је био и да се код ученика развије свест о важности воде и улози сваког појединца у очувању и коришћењу овог значајног ресурса. 

 

Осмишљена као интерактивна трибина, остварила је активно учешће присутних ученика. Кроз питања у току излагања и квиз на крају трибине, поновљена су знања о води и научени неки нови појмови. Квиз је направио и реализовао ученик 76, Алекса Мунитлак.

 

 

  Као “оду води“, на којој живи наш град, ученик Десивојевић Милош је на крају трибине одсвирао на хармоници песму  “Стани, стани Ибар водо”.

Кроз трибину ученици су употпунили и проширили своја знања, развили међупредметне компетенције- за учење, сарадњу, дигиталну, естетичку, решавање проблема, одговоран однос према здрављу и животној средини.

Трибини су присуствовала сва одељења седмог разреда, директорка школе Марина Вучинић, наставници- Снежана Радовић, Марина Лончаревић, Аница Вучинић, Биљана Ивановић, Зоран Дугалић, Ђубомир Ђуровић, стручне сараднице -Марина Оцокољић и Александра Грбић.

Реализатори

Милош Десивојевић 71,Ива Бажалац 72, Мина Пауновић72, Јана Ћосић 72, Нађа Ђорђевић 74, Милица Лишанин 75, Стефан Радић 75,Михајло Миловановић 75,Ђурђа Адамовић 76,Елена Миловановић 76, Јана Младеновић 76, Алекса Мунитлак 76, Софија Стојанов 76, Павле Сотиров 85.

Менторке

Марија Томић Гољић, Светлана Керечки                         

Марија Томић Гољић, Светлана Керечки                                 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ПРИПРЕМНО ПРЕДШКОЛСКИ ПРОГРАМ

Добродошли у месец НОВЕМБАР, време када природа поступно прелази у зимски сан, а наша школска заједница улази у низ занимљивих активности. Овај месец доноси са собом не само карактеристично хладније дане, већ и прилику за заједништво, учење и рефлексију. Месец новембар испунили смо различитим активностима: упознали смо шумске животиње, домаће животиње, животиње далеких крајева, кућне

детаљније »

ПРИПРЕМНО ПРЕДШКОЛСКИ ПРОГРАМ

Добродошли у чаробни месец октобар! Са својим шареним лишћем, свежим јутрима и пријатним температурама, октобар нас уводи у прелепу јесен. Овај месец доноси не само прелепе пејсаже природе, већ и низ догађаја и активности које нас подсећају на то колико је дивно доба године у којем се налазимо. Кроз овај предиван јесењи месец предшколци cу имали

детаљније »

Заједно и безбедно кроз детињство

Министарство  просвете  и  Министарство  унутрашњих  послова  низом  активности  спроводе  пројекат “ Заједно  и  безбедно  кроз  детињство“. Циљ  пројекта  је  да  се ученици  упознају   са  припадницима  Министарства  унутрашњих  послова  и  Сектора  за  ванредне  ситуације, да  упознају  шта  је  њихов  посао,  да се  подсете  безбедног  понашања  у  саобраћају  и  ванредним  ситуацијама, као  што  су  поплаве, пожари, олује 

детаљније »

Међународна олимпијада „Математика без граница“ у Бугарској-јесењи део

Након запажених резултата наших ученика у протеклих неколико година на Међународном такмичењу „Математика без граница“, Батаљонци и у овој школској години настављају са радом и посвећеношћу ка још бољим резултатима. Тридесет и четири ученика наше школе, од четвртог до осмог разреда, је 30. 10. 2023. године учествовало у јесењој рунди такмичења у организацији Републике Бугарске.

детаљније »

Угледни час A Multilingual Classroom

Угледни сараднички час A Multilingual Classroom који је одржан 20.11.2023.у одељењима 5/5 и 8/6 само је једна од активности које наша школа организује у циљу промовисања мултилингвалности и мултикултуралности. После присуства на конференцији  „Multilingualism – Language Policy and the European Strategies” oдржане у Лисабону 5.и 6. децембра 2022, радионици „Young children’s language learning pathways –

детаљније »

Завршна радионица и додела сертификата у Шумарској школи

Завршна радионица у оквиру пројекта „Шумска педагогија – учимо о шуми“ одржана је 23.11.2023. у просторијама Шумарске школе. На радионици су ученици открили рецепт за шумарски чај, начин припреме и врсте лековитих биљака које улазе у састав шумарског чаја. Након припреме мешавине по датом упутству и паковања чаја у посебне кесице додељени су сертификати ученицима за

детаљније »
Scroll to Top