Недеља вода – ТРИБИНА

ЈА ВОЛИМ НАУКУ

                                  У ЕПИЗОДИ 

                                                               КАП ПО КАП ….   

                                                                                                О ВОДИ

Поводом светског Дана вода, 22.3.2023.године,  а у оквиру тематске недеље “Воде”, за ученике седмог разреда, у амфитеатру школе је уприличена трибина “Кап по кап … о води “. Посматрајући воду кроз призму природних наука, биологије, физике и хемије, ученици су имали прилику да обнове и прошире своја знања о води, кроз занимљива излагања својих вршњака а под менторством наставнице физике Марије Томић Гољић и наставнице хемије Светлане Керечки.

У изради ПП презентације учествовале су предметне наставнице и неколицина ученика, а техничка подршка био је ученик 75, Стефан Радић, који је презентације уоквирио анимацијама и занимљивим филмовима на тему воде.

 

Трибина је почела представљањем презентера кроз мисли о води, а настављена излагањем ученика 7 и 8.разреда.Поред научних чињеница везаних за воду, о њој су изнете и неке занимљивости. Између осталог, циљ је био и да се код ученика развије свест о важности воде и улози сваког појединца у очувању и коришћењу овог значајног ресурса. 

 

Осмишљена као интерактивна трибина, остварила је активно учешће присутних ученика. Кроз питања у току излагања и квиз на крају трибине, поновљена су знања о води и научени неки нови појмови. Квиз је направио и реализовао ученик 76, Алекса Мунитлак.

 

 

  Као “оду води“, на којој живи наш град, ученик Десивојевић Милош је на крају трибине одсвирао на хармоници песму  “Стани, стани Ибар водо”.

Кроз трибину ученици су употпунили и проширили своја знања, развили међупредметне компетенције- за учење, сарадњу, дигиталну, естетичку, решавање проблема, одговоран однос према здрављу и животној средини.

Трибини су присуствовала сва одељења седмог разреда, директорка школе Марина Вучинић, наставници- Снежана Радовић, Марина Лончаревић, Аница Вучинић, Биљана Ивановић, Зоран Дугалић, Ђубомир Ђуровић, стручне сараднице -Марина Оцокољић и Александра Грбић.

Реализатори

Милош Десивојевић 71,Ива Бажалац 72, Мина Пауновић72, Јана Ћосић 72, Нађа Ђорђевић 74, Милица Лишанин 75, Стефан Радић 75,Михајло Миловановић 75,Ђурђа Адамовић 76,Елена Миловановић 76, Јана Младеновић 76, Алекса Мунитлак 76, Софија Стојанов 76, Павле Сотиров 85.

Менторке

Марија Томић Гољић, Светлана Керечки                         

Марија Томић Гољић, Светлана Керечки                                 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Општинско такмичење из прве помоћи

Тиме што доброту ширимо око себе, истовремено је учвршћујемо и у себи самима.” А. Гарборг Општинско такмичење у пружању прве помоћи одржано је у уторак, 23. маја 2023. године са почетком у 11 часова у дворишту Медицинске школе Краљево. Тим наше школе „Батаљонци” чинили су ученици одељења VI/6 Тара Антонијевић, Ева Булатовић, Нађа Вујовић и

детаљније »
Scroll to Top