Обележавање школске славе Свети Сава

Сваке године па тако и ове прослављамо овај посебан дан. Обележавамо дан Светог Саве заштитника православља и српског народа. Још пре осам векова Растко Немањић је поставио драгоцене темеље школства. Његово животно дело представља једну праву цивилизацијску вредност. Она нас подсећа на то да су улагање у младе и брига о њима најсигурнији пут да се изгради боље и напредније друштво. Зато наши учитељи и наставници припремају будуће генерације у савладавању животних лекција. Они знају да негујући традицију и поштујући великане из прошлости стварају бољу и светлију будућност. Данас славимо знање и образовање.

Свечаном приредбом одржаном у амфитеатру школе, кроз духовне песме, рецитале и драмске текстове, Батаљонци су се подсетили на лик и дело највећег српског просветитеља Светог Саву. На самом почетку свечаности, ученицима, просветним радницима, родитељима и другим гостима обратила се директорка ОШ “IV краљевачки батаљон”, Марина Вучинић која је подсетила ко је био Свети Сава и колико је значајан за српско школство и државу.

Припрему сценског извођења  успешно су реализовале, учитељица Снежана Шашић и наставница Наташа Митровић, уз пратњу школског хора и соло извођења ученице 6-3 одељења Ирине Костић.

У наставку програма следило је специјално признање уручено ученици Искри Васиљвић, која је добитница Светосавске награде, као и симболичне награде оним ученицима које  је Наставничко веће предложило за ужи избор за награду због свих постигнућа и ученичких ангажовања. Нису изостале ни захвалнице наставници Тањи Радовић, учитељици Снежани Шашић као и члановима 3Д тима, Наташи Вуковић, Марији Радосављевић и Биљани Ивановић за изузетан допринос подизању квалитета образовања и иновативност у раду. На светосавској приредби  обавили смо и традиционално сечење славског колача, а обављена је и примопредаја славе. Овогодишњи домаћин био је Дејан Марковић, наставник физичког и здравственог васпитања, а следеће године ће наш домаћин славе бити родитељ ученика четвртог разреда наше школе, Катарина Баланчевић.

Ове године, приредби је претходио и час одељењских старешина које су разговарале о
значају Савиних дела са својим ученицима.  Час је почео интонирањем „Химне Светом Сави”, након које су ученици представили своје радове − презентацију и плакат о српском светитељу, песме и предања у којима је Сава приказан као лучоноша, учитељ и мудрацу.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Oбележавање Европског дана језика

ОШ „IV краљевачки батаљон“ традиционално организује „Такмичење за песму Евровизије“ сваког 26. септембра како би као двојезична школа промовисала значај вишејезичности и мултикултуралности. Ове године ова манифестација обухватила је чак 27 композиција које су изводили ученици од првог до осмог разреда. Свака песма представљала је једну земљу, а индивидуални извођачи, дуети и групе певали су

детаљније »

Прва награда за драмски текст

Прва награда за драмски текст „Кад би књиге проговориле” на 35. Међународном фестивалу хумора за децу Драмски текст „Кад би књиге проговориле” чији је аутор наставница српског језика и књижевности Наташа Митровић, а аутори реплика ученици Ева Булатовић (66), „Библиотека”, Реља Ружића (66), „Речник”, Бодин Костић (66), „Енциклопедија”, Тара Антонијевић (66), „Лектира”, Дора-Антонинa Цвијетић (53),

детаљније »

Свечани пријем полазника припремног предшколског програма и ученика првог разреда

Основна школа „ IV краљевачки батаљон “ је и овог 1. септембра дочекала нову генерацију ученика припремно – предшколског програма  и ученика првог разреда. Свечаном приредбом измамили смо осмехе свих присутних.  Наши вредни ђаци, ученици четвртог разреда су певали, рецитовали, глумили и тако показали својим најмлађим другарима да „ Свака се школа прави од слика,

детаљније »

Ликовна изложба поводом пријема првака и предшколаца

Поводом пријема првака и предшколаца, и почетка нове школске године, у холу наше школе је уприличена пригодна изложба ликовних радова. На плакатима и ликовним радовима су представљене илустрације и поруке добродошлице упућене нашим малим предшколцима и првацима. Срећно прваци и предшколци!!

детаљније »
Scroll to Top