Општинско такмичење из прве помоћи

Тиме што доброту ширимо око себе, истовремено је учвршћујемо и у себи самима.”

А. Гарборг

 

Општинско такмичење у пружању прве помоћи одржано је у уторак, 23. маја 2023. године са почетком у 11 часова у дворишту Медицинске школе Краљево. Тим наше школе „Батаљонци” чинили су ученици одељења VI/6 Тара Антонијевић, Ева Булатовић, Нађа Вујовић и одељења VII/5 Милена Трифуновић, Ена Миленковић и Михајло Миловановић, који је био и капитен тима. Ученици су били у пратњи наставница Милице Ђорић и Марине Лончаревић, са којима су били и на обуци у школи.

Ученици су имали два полигона за такмичење са различитим повредама и стањима и последњи део је била симулација кардиопулмоналне реанимације (КПР). У међувремену, ученици су присуствовали организованим радионицама на три важне теме: превенција трговине људима, смањење ризика од климатских промена и других катастрофа и добровољно давалаштво крви, које су презентовали волонтери Црвеног крста Краљево.

Знања и вештине стечене на обуци у претходних месец и по дана, Батаљонци су успешно применили у збрињавању повређених након саобраћајне несреће на првом полигону и санирању повреда на другом полигону, показујући висок степен познавања пружања прве помоћи, али и основних принципа Црвеног крста. Обука је извођена у просторијама наше школе, а изводиле су је медицинске сестре из Службе за поливалентну патронажу Краљево.

У категорији подмладак у којој су се такмичили ученици основних школа из Краљева и тим волонтера Црвеног крста Краљево, тим Батаљонци освојио је друго место.

Честитке нашим младим хуманитарцима који су победили самим тим што су се добровољно пријавили за ово такмичење и стекли знање које им може служити да помогну другима. Захвалност дугујемо организаторима и сарадницима из Црвеног крста Краљево и Службе за поливалентну заштиту Краљево, који су нам помогли у припреми такмичара.

Марина Лончаревић, руководилац Тима за рад са Црвеним крстом

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Oбележавање Европског дана језика

ОШ „IV краљевачки батаљон“ традиционално организује „Такмичење за песму Евровизије“ сваког 26. септембра како би као двојезична школа промовисала значај вишејезичности и мултикултуралности. Ове године ова манифестација обухватила је чак 27 композиција које су изводили ученици од првог до осмог разреда. Свака песма представљала је једну земљу, а индивидуални извођачи, дуети и групе певали су

детаљније »

Прва награда за драмски текст

Прва награда за драмски текст „Кад би књиге проговориле” на 35. Међународном фестивалу хумора за децу Драмски текст „Кад би књиге проговориле” чији је аутор наставница српског језика и књижевности Наташа Митровић, а аутори реплика ученици Ева Булатовић (66), „Библиотека”, Реља Ружића (66), „Речник”, Бодин Костић (66), „Енциклопедија”, Тара Антонијевић (66), „Лектира”, Дора-Антонинa Цвијетић (53),

детаљније »

Свечани пријем полазника припремног предшколског програма и ученика првог разреда

Основна школа „ IV краљевачки батаљон “ је и овог 1. септембра дочекала нову генерацију ученика припремно – предшколског програма  и ученика првог разреда. Свечаном приредбом измамили смо осмехе свих присутних.  Наши вредни ђаци, ученици четвртог разреда су певали, рецитовали, глумили и тако показали својим најмлађим другарима да „ Свака се школа прави од слика,

детаљније »

Ликовна изложба поводом пријема првака и предшколаца

Поводом пријема првака и предшколаца, и почетка нове школске године, у холу наше школе је уприличена пригодна изложба ликовних радова. На плакатима и ликовним радовима су представљене илустрације и поруке добродошлице упућене нашим малим предшколцима и првацима. Срећно прваци и предшколци!!

детаљније »
Scroll to Top