Предавање Игора Јурића- оснивача Фондације ,,Тијана Јурућ“

Подстакнути свакодневним проблепмима која сусрећемо кроз медије, а наслућујемо из сугестија средине дошли смо на идеју да организујемо едукативна предавања и злоупотребу ИТ технологија.

Оснивач Фондације „Тијана Јурић“, Игор Јурић, је 7.04.2023.године у ОШ ,,IV краљевачки батаљон“ одржао предавања  о безбедности деце на интернету. Он је у последње три године обишао велики број школа у Србији  и едуковао децу о безбедности на интернету. Предавањима су присуствовали ученици старијих разреда наше школе, родитељи из Савета родитеља школе  и наставници школе.  Теме предавања биле су: безбедност деце на интернету, злоупотреба интернета и трговина људима

Кроз  интеракцију и истините примере, које је предавач презентовао деци, њиховим родитељима и наставницима скренута је пажња на различите опасности које вребају децу на интернету и друштвеним мрежама.

 Предавања су осмишљена тако да пруже информације о могућностима обезбеђивања заштите личности и  личних података детета на интернету, посебно на друштвеним мрежама. Кратким видео материјалима ученицима, њиховим наставницима и родитељима предочени су случајеви вршњачког насиља и злоупотребе идентитета на друштвеним мрежама. Поред предавања која организује по школама, Фондација наставља и своју кампању за измену Кривичног законика.                                                                                                                              

Излагање Игора Јурића никога од присутних није оставило равнодушним пошто је било поткрепљено  видео материјалима и изводима из полицијских извештаја. Део предавања се тицао отмица, силовања и убистава деце, од којих су многи повезани управо са друштвеним мрежама.                

                                                                                                               

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Општинско такмичење из прве помоћи

Тиме што доброту ширимо око себе, истовремено је учвршћујемо и у себи самима.” А. Гарборг Општинско такмичење у пружању прве помоћи одржано је у уторак, 23. маја 2023. године са почетком у 11 часова у дворишту Медицинске школе Краљево. Тим наше школе „Батаљонци” чинили су ученици одељења VI/6 Тара Антонијевић, Ева Булатовић, Нађа Вујовић и

детаљније »
Scroll to Top