ПРИПРЕМНО ПРЕДШКОЛСКИ ПРОГРАМ – Угледна активност

Занимања људи – пекар

 

Дана 28.03.2024.године реализована је угледна активност са групама 0/1 и 0/5.

У складу са нашом посвећеношћу и подршци образовању и развоју најмлађих ученика наше школе, реализовали смо угледну активност „Занимања људи – пекар“. Ова активност је имала за циљ да пружи ученицима увид у различита занимања, њихове карактеристике и могућности, о значају и важности одређених заната.

Током посете пекара нашој школи, пекар је поделио своје знање и искуства са нама. Демонстрирао је различите фазе процеса печења кроасана, од припреме теста до финалног производа. Деца су имала прилику да постављају питања и да учествују у неким од корака производње.

Ова активност је инспирисала ученике да цене рад пекара, као и традиционалне вредности.

Угледној активности присуствовали стручни сарадници, психолози Марина Оцокољић и Тијана Ђурић, педагог школе Тијана Билибајкић, библиотекар Марија Данчетовић, професори разредне наставе Слободанка Опачић, Невена Танасковић, Ана Бинићанин Станишић, Мира Станковић, Михаела Пантић, као и драге голегинице васпитачи, Данијела Нешковић, Јелена Младеновић и Невена Чубрић.

Посебну захвалност дугујемо пекару Данијелу Трајковићу који је учествовао у угледној активности и на најбољи могући начин ученицима пренео свој занат и љубав према истом.

Васпитачи:

Љиљана Веселиновић

Јована Милић Вукомановић 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Дан планете Земље

И ове године наша школа је на пригодан начин обележила значајан еколошки датум Дан планете Земље, 22.04.2024. Као резултат дугогодишње сарадње наше школе са ЈКП „Чистоћа“ Краљево, у организацији Савета за заштиту животне средине Краљево, ученици од петог до седмог разреда присуствовали су предавању и радионици на тему Рециклажа. Ученици су упознати са током процеса

детаљније »

Квиз „Колико познајеш српску историју“ у организацији Српске књижевне задруге

Ученици шестог разреда наше школе су освојили прво место у полуфиналу квиза „Колико познајеш српску историју“ у организацији Српске књижевне задруге. Тим који чине Ана Милићевић 6-4, Михајло Васиљев 6-2 и Филип Матковић 6-1 су се пласирали у финале квиза. Ментор победничкој екипи је наставник историје Александар Мировић.

детаљније »

Ускршња продајна изложба

Поводом предстојећих ускршњих празника, наша школа, традиционално организује Ускршњу продајну изложбу. На продајним штандовима, ученици од 1. до 8. разреда представите посетиоцима своје ручне радове са ускршњи мотивима, као и свој таленат и креативност у изради декоративно употребних предмета. Ускршња продајна изложба ће бити одржана у дворишту наше школе 25.4. 2024.године Дођите да заједно подржимо

детаљније »

Републичко такмичење из књижевности

„Ој, Карловци место моје драго […] Ко тебека никад не видео, Шта је јоште сиротан видео?ˮ Бранко Радичевић На месту где се спајају духовност, култура и традиција смештена је најстарија гимназија у Србији. Чувена Карловачка гимназија отвара своја врата сваке године као домаћин Републичког такмичења из књижевности – Књижевна олимпијада. Ове године су се четири

детаљније »
Scroll to Top