Радионице Покрета горана Србије

Покрет горана Србије најстарија је еколошка организација у Србији. Настао је у време, када се о екологији није говорило као данас, али је овај покрет на самом почетку одредио пут којим иде више од пола века. Како је наша школа увек умела да препозна праве вредности и да у своје садржаје рада и активности уврсти све оно што је добро за будућност, тако је и сарадња са организацијом Покрета горана Србије допринела да се код наших ученика развије интересовање  о значају шума. У оквиру реализације пројекта ,, Заштита, очување, вишенаменско коришћење и подизање свести и знања о вредностима шума код младих“ и спровођења разних радионица из програма едукације младих у сарадњи са Министарством пољопривреде, шумарства и водопривреде и ове године је 23. и 24. септембра организовано у Брзећу, дружење ученика из 6 градова,представника својих школа. Девет ученика шестог разреда наше школе су у пратњи  учитељице Надице Алемпијевић и наставнице Иване Вукотић, учествовали у радионицама Покрета горана и показали колико је дружење са вршњацима из других градова и учење кроз амбијенталну наставу корисно и квалитетно.

Кроз ове радионице ученици су имали прилику да први пут сазнају неке појединости о лековитим биљкама, да науче да и оне отровне биљке могу бити корисне, да схвате колики је значај шума за људе и да је природа неизмерно богатство које треба чувати ! Стицање знања у оквиру ових радионица допринело је још већем интересовању наших ученика за упознавање тајни природе и развијању интересовања за учење о шумама. Дивно дружење у току ова два дана обележило је и размену искустава и вештину сналажења у природи кроз шетње и освајање прелепих пропланака Брзећа које је још увек чисто и незагађено. Са овог путовања вратили смо се богатији знањем о значају  и вредностима шума, здравији због чистог ваздуха и за нашу школу као награду добили три саднице прелепог дрвећа које ће украсити двориште наше школе и допринети да се градска средина оплемени оним богатством које само природа може да пружи. Наставак овог нашег успешног рада ће се реализовати кроз учешће представника екипе наше школе на такмичењу у Београду. Уживали смо, дружили се, научили и кроз овакав облик наставе подстакли веће интерсовање код ученика о значају и вредностима шума.

 Надица В. Алемпијевић
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Општинско такмичење из прве помоћи

Тиме што доброту ширимо око себе, истовремено је учвршћујемо и у себи самима.” А. Гарборг Општинско такмичење у пружању прве помоћи одржано је у уторак, 23. маја 2023. године са почетком у 11 часова у дворишту Медицинске школе Краљево. Тим наше школе „Батаљонци” чинили су ученици одељења VI/6 Тара Антонијевић, Ева Булатовић, Нађа Вујовић и

детаљније »
Scroll to Top