Savindan

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Tradicionalno, i ove godine na Savindan, u čast najznačajnijeg prosvetitelja, Svetog Save, gradonačelnik Kraljeva, Predrag Terzić, dodelio je, u ime grada, Svetosavsku nagradu najboljim učenicima kraljevačkih osnovnih i srednjih škola.
Ova nagrada predstavlja priznanje učenicima za njihov celokupan rad u školi: učenje, vladanje, volontiranje, rad u sekcijama, uspehe na takmičenjima, humanost.
Ovogodišnja dobitnica Svetosavske nagrade je Dejana Andrić, učenica VIII2. Ovu prestižnu nagradu zaslužila je konstantnim radom i zavidnim znanjem iz svih predmeta. Dejana je vredna, marljiva i odgovorna, višestruko talentovana, nesebična, svoje školske obaveze ispunjava na vreme i uvek je spremna da svojim vršnjacima pomogne, pa su to razlozi zašto je baš ona odabrana da nas predstavlja na svečanoj dodeli nagrada.
Ponosni smo što ovakvi učenici pohađaju našu školu i što nas predstavljaju u najboljem svetlu. Nadamo se da će Dejani Svetosavska nagrada biti podstrek za nove uspehe u narednom školovanju.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Kao i prethodnih godina, nastavnici stranih jezika potrudili su se da obeleže Evropski dan jezika koji se slavi 26. septembra. U petak 24. septembra 2021. organizovano je takmičenje za Pesmu Evrovizije na kojem su učenici trećeg, šestog, sedmog i osmog razreda predstavljali razne evropske zemlje i pevali na engleskom, francuskom, ruskom, španskom i ukrainskom jeziku.

detaljnije »

Nastava na daljinu

U nastavi na daljinu, učenici petog razreda su na temu “Omot za moju knjigu, bajku iz mašte”, likovna kultura, predstavili kako funkcioniše na daljinu njihova mašta i kreativnost. Bezbroj divnih ilustracija i likovnih radova na zadatu temu, govore o talentu i bezgraničnoj mašti naših malih umetnika.

detaljnije »
Scroll to Top