Svetski dan energetske efikasnosti

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Povodom Svetskog dana energetske efikasnosti učenici 5. i 6. razreda, kroz kviz energetska efikasnost upoznati su šta je energetska efikasnost, da li su energetska efikasnost i štednja isto, šta su energetski efikasni uređaji i sijalice, kako da pojedinci svojim ponašanjem doprinesu energetskoj efikasnosti. Učenici su predložili koje mere mogu preduzeti kao pojedinci i doprineti energetskoj efikasnosti: dobra izolacija kuća i stanova, zamena obične sijalice štedljivom, kupovina energetski efikasnih uređaja, ugasiti sijalicu kada nema nikoga u prostoriji, voziti manje, pešačenje, biciklizam, reciklaža, popravka slavina koje cure, ukloniti kamenac sa grejača……
Učenici su dobili zadatak da pokažu kroz fotografije ili video snimke koliko su energetski efikasni u svakodnevnom životu i tako obeleže nedelju energetske efikasnosti od 2.3. do 6.3.2020. Učenici su zadatak uspešno uradili.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Kao i prethodnih godina, nastavnici stranih jezika potrudili su se da obeleže Evropski dan jezika koji se slavi 26. septembra. U petak 24. septembra 2021. organizovano je takmičenje za Pesmu Evrovizije na kojem su učenici trećeg, šestog, sedmog i osmog razreda predstavljali razne evropske zemlje i pevali na engleskom, francuskom, ruskom, španskom i ukrainskom jeziku.

detaljnije »

Nastava na daljinu

U nastavi na daljinu, učenici petog razreda su na temu “Omot za moju knjigu, bajku iz mašte”, likovna kultura, predstavili kako funkcioniše na daljinu njihova mašta i kreativnost. Bezbroj divnih ilustracija i likovnih radova na zadatu temu, govore o talentu i bezgraničnoj mašti naših malih umetnika.

detaljnije »
Scroll to Top