Svetski dan knjige

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Danas je Svetski dan knjige. Učenici odeljenja 7/2, 7/3 i 7/6 naše škole su ga obeležili ove godine malo drugačije.

Oni su sa svojom nastavnicom, Marinom Lončarević, napravili kolaže od slika knjiga. To su knjige koje trenutno čitaju ili su im drage, a izbor je zaista šarenolik. Od lektire preko aktuelnih naslova popularnih blogera do knjiga za mlade, ali i sportske literature i stripova… Ove knjige su izraz čitalačkih težnji jedne generacije, koja, ipak, ne odustaje od knjige.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Kao i prethodnih godina, nastavnici stranih jezika potrudili su se da obeleže Evropski dan jezika koji se slavi 26. septembra. U petak 24. septembra 2021. organizovano je takmičenje za Pesmu Evrovizije na kojem su učenici trećeg, šestog, sedmog i osmog razreda predstavljali razne evropske zemlje i pevali na engleskom, francuskom, ruskom, španskom i ukrainskom jeziku.

detaljnije »

Nastava na daljinu

U nastavi na daljinu, učenici petog razreda su na temu “Omot za moju knjigu, bajku iz mašte”, likovna kultura, predstavili kako funkcioniše na daljinu njihova mašta i kreativnost. Bezbroj divnih ilustracija i likovnih radova na zadatu temu, govore o talentu i bezgraničnoj mašti naših malih umetnika.

detaljnije »
Scroll to Top