Свет занимања-занимања наших родитеља

Дана 13.3.2024.године,у амфитеатру школе,одржан је ЧОС на тему занимања родитеља.Часу су присуствовали,па смо заједно осмислили и реализовали,родитељи ученика 6/1 одељења.Маријана Раковић,лекар опште праксе,Катарина Матковић,стоматолог и Владимир Влајковић,електроинжењер.Маријана Раковић,лекар опште праксе,причала је на тему лекарског позива,прегледа код лекара и демонстрирала преглед на неколико ученика,прегледом грла,плућа и уха.Ученици су се упознали са апаратима које срећу код лекара,па је на крају свог сегмента,постављала питања на која су ученици одговарали.Питања су била типа шта је стетоскоп,ко је изумео вакцину.

  Следећа на реду је била стоматолог Катарина Матковић,која је демонстрирала правилно прање зуба на макети,причала о правилној хигијени и ношењу протезе.Донела је ученицима и присутнима,прегршт поклона,од четкица за зубе до флајера о правилној нези зуба.Такође је имала питања за њих на која су они тачно одговарали.Наравно,питања су била везана за прање зуба,штетност неких напитака за зубе и употребе одређене врсте хране.
    Владимир Влајковић,електроинжењер,причао им је о врстама каблова,употреби интернета и програмским језицима.Све су помно слушали па су и они давали одговоре на његова питања,на пр.које програмске језике знаш и које врсте каблова постоје.
  Поред њихових питања,ученици су имали занимљива питања за госте, на која су они спремно одговарали. Да ли памтите неки изузетан тренутак у свом послу и да ли бисте поново бирали исти посао?
   На часу су били присутни Јелена Ристовић,наставник физичког и здравственог васпитања,Тијана Билибајкић,педагог школе и Тијана Ђоковић,психолог школе.Свима је тема била јако занимљива па су били задовољни презентованим.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Стручно усавршвање наставника у дојезичној настави у шк 2023/24.

Aleksandar Mirović Тим броји око 20 наставника који поред извођења наставе на енлеском језику у дозвољеном обиму, имају и обавезу да се константно стручно усавршавају у школи и ван ње. Велики број двојезичних наставника присуствовао је обележавању Европског дана страних језика 26. септембра у амфитеатру школе за који се традиционално припрема такмичење за Песму Евровизије

детаљније »

Математика без граница – Финале Бугарске олимпијаде

Након седам дана боравка у Несебару у Бугарској, ученици наше школе се враћају пуни успомена на ово дивно искуство. Након такмичења у индивидуалним и екипним категоријама стигле су и медаље. Ученик Василије Јовановић освојио је бронзану медаљу у појединачној категорији. Ученик Огњен Остраћанин освојио је златну медаљу у појединачној категорији. Огњен Остраћанин је освојио и златни

детаљније »
Scroll to Top