Свет занимања-занимања наших родитеља

Дана 13.3.2024.године,у амфитеатру школе,одржан је ЧОС на тему занимања родитеља.Часу су присуствовали,па смо заједно осмислили и реализовали,родитељи ученика 6/1 одељења.Маријана Раковић,лекар опште праксе,Катарина Матковић,стоматолог и Владимир Влајковић,електроинжењер.Маријана Раковић,лекар опште праксе,причала је на тему лекарског позива,прегледа код лекара и демонстрирала преглед на неколико ученика,прегледом грла,плућа и уха.Ученици су се упознали са апаратима које срећу код лекара,па је на крају свог сегмента,постављала питања на која су ученици одговарали.Питања су била типа шта је стетоскоп,ко је изумео вакцину.

  Следећа на реду је била стоматолог Катарина Матковић,која је демонстрирала правилно прање зуба на макети,причала о правилној хигијени и ношењу протезе.Донела је ученицима и присутнима,прегршт поклона,од четкица за зубе до флајера о правилној нези зуба.Такође је имала питања за њих на која су они тачно одговарали.Наравно,питања су била везана за прање зуба,штетност неких напитака за зубе и употребе одређене врсте хране.
    Владимир Влајковић,електроинжењер,причао им је о врстама каблова,употреби интернета и програмским језицима.Све су помно слушали па су и они давали одговоре на његова питања,на пр.које програмске језике знаш и које врсте каблова постоје.
  Поред њихових питања,ученици су имали занимљива питања за госте, на која су они спремно одговарали. Да ли памтите неки изузетан тренутак у свом послу и да ли бисте поново бирали исти посао?
   На часу су били присутни Јелена Ристовић,наставник физичког и здравственог васпитања,Тијана Билибајкић,педагог школе и Тијана Ђоковић,психолог школе.Свима је тема била јако занимљива па су били задовољни презентованим.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Квиз „Колико познајеш српску историју“ у организацији Српске књижевне задруге

Ученици шестог разреда наше школе су освојили прво место у полуфиналу квиза „Колико познајеш српску историју“ у организацији Српске књижевне задруге. Тим који чине Ана Милићевић 6-4, Михајло Васиљев 6-2 и Филип Матковић 6-1 су се пласирали у финале квиза. Ментор победничкој екипи је наставник историје Александар Мировић.

детаљније »

Ускршња продајна изложба

Поводом предстојећих ускршњих празника, наша школа, традиционално организује Ускршњу продајну изложбу. На продајним штандовима, ученици од 1. до 8. разреда представите посетиоцима своје ручне радове са ускршњи мотивима, као и свој таленат и креативност у изради декоративно употребних предмета. Ускршња продајна изложба ће бити одржана у дворишту наше школе 25.4. 2024.године Дођите да заједно подржимо

детаљније »

Републичко такмичење из књижевности

„Ој, Карловци место моје драго […] Ко тебека никад не видео, Шта је јоште сиротан видео?ˮ Бранко Радичевић На месту где се спајају духовност, култура и традиција смештена је најстарија гимназија у Србији. Чувена Карловачка гимназија отвара своја врата сваке године као домаћин Републичког такмичења из књижевности – Књижевна олимпијада. Ове године су се четири

детаљније »

Читалачки квиз“ Батаљонци-књигољупци“

Књиге, браћо,књиге, а не звона и прапорци                                     Драгана Младеновић пољудила ствари У оквиру прве недеље  реализовања читалачког квиза“ Батаљонци-књигољупци“ данас је нашу школу посетила књижевница Драгана Младеновић, овог пута представљајући  нижем узрасту своју нову збирку песама“ Кад ствари пољуде“. Водитељи програма и њени саговорници били су брачни пар Горица и Миодраг Динуловић, чланови Краљевачког 

детаљније »
Scroll to Top