Угледни час -Наташа Митровић

Упознајмо свој град кроз правопис

 

У амфитеатру наше школе наставница српског језика књижевности Наташа Митровић одржала је у уторак, 30. 5. 2023. године, угледни час „Писање великог слова” са ученицима четвртог разреда (одељења IV1,  IV2, IV3, IV4, IV5).

У уводном делу часа обновљена су правила за писање великог слова, најпре за писање назива насељених места помоћу неме карте, а затим је наставница повела ученике на виртуелни пут од куће до школе на мапи центра града Краљева.

Како би ученицима ово градиво било занимљивије, наставница је осмислила осам различитих типова задатака да би утврдили правописна правила и боље упознали свој град, пишући називе краљевачких знаменитости, установа културе, уметничких дела, манифестација, центара за спорт и културно-уметничких друштава, имена историјских личности и догађаја у којима су они учествовали. Сваки задатак решавале су по две изабране групе из различитих одељења уз „помоћ пријатеља”, трудећи се да добију  лиценцу (дозволу) за туристичког водича из одређене области правописа за своје одељење. Након успешно примењеног знања о писању великог слова, представницима одељења је симболично уручено штампано уверење како би се и на овај начин истакла важност познавања правописа.

Због бројности ученика и неких мањих „техничких препрека” ученици нису савладали „правописну рампу”, последњи задатак, али ће га решити са својим учитељицама и срећно наставити пут ка описмењавању.

                                                           Наташа Митровић, проф. српског језика и књижевности

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Oбележавање Европског дана језика

ОШ „IV краљевачки батаљон“ традиционално организује „Такмичење за песму Евровизије“ сваког 26. септембра како би као двојезична школа промовисала значај вишејезичности и мултикултуралности. Ове године ова манифестација обухватила је чак 27 композиција које су изводили ученици од првог до осмог разреда. Свака песма представљала је једну земљу, а индивидуални извођачи, дуети и групе певали су

детаљније »

Прва награда за драмски текст

Прва награда за драмски текст „Кад би књиге проговориле” на 35. Међународном фестивалу хумора за децу Драмски текст „Кад би књиге проговориле” чији је аутор наставница српског језика и књижевности Наташа Митровић, а аутори реплика ученици Ева Булатовић (66), „Библиотека”, Реља Ружића (66), „Речник”, Бодин Костић (66), „Енциклопедија”, Тара Антонијевић (66), „Лектира”, Дора-Антонинa Цвијетић (53),

детаљније »

Свечани пријем полазника припремног предшколског програма и ученика првог разреда

Основна школа „ IV краљевачки батаљон “ је и овог 1. септембра дочекала нову генерацију ученика припремно – предшколског програма  и ученика првог разреда. Свечаном приредбом измамили смо осмехе свих присутних.  Наши вредни ђаци, ученици четвртог разреда су певали, рецитовали, глумили и тако показали својим најмлађим другарима да „ Свака се школа прави од слика,

детаљније »

Ликовна изложба поводом пријема првака и предшколаца

Поводом пријема првака и предшколаца, и почетка нове школске године, у холу наше школе је уприличена пригодна изложба ликовних радова. На плакатима и ликовним радовима су представљене илустрације и поруке добродошлице упућене нашим малим предшколцима и првацима. Срећно прваци и предшколци!!

детаљније »
Scroll to Top