Угледни час -Наташа Митровић

Упознајмо свој град кроз правопис

 

У амфитеатру наше школе наставница српског језика књижевности Наташа Митровић одржала је у уторак, 30. 5. 2023. године, угледни час „Писање великог слова” са ученицима четвртог разреда (одељења IV1,  IV2, IV3, IV4, IV5).

У уводном делу часа обновљена су правила за писање великог слова, најпре за писање назива насељених места помоћу неме карте, а затим је наставница повела ученике на виртуелни пут од куће до школе на мапи центра града Краљева.

Како би ученицима ово градиво било занимљивије, наставница је осмислила осам различитих типова задатака да би утврдили правописна правила и боље упознали свој град, пишући називе краљевачких знаменитости, установа културе, уметничких дела, манифестација, центара за спорт и културно-уметничких друштава, имена историјских личности и догађаја у којима су они учествовали. Сваки задатак решавале су по две изабране групе из различитих одељења уз „помоћ пријатеља”, трудећи се да добију  лиценцу (дозволу) за туристичког водича из одређене области правописа за своје одељење. Након успешно примењеног знања о писању великог слова, представницима одељења је симболично уручено штампано уверење како би се и на овај начин истакла важност познавања правописа.

Због бројности ученика и неких мањих „техничких препрека” ученици нису савладали „правописну рампу”, последњи задатак, али ће га решити са својим учитељицама и срећно наставити пут ка описмењавању.

                                                           Наташа Митровић, проф. српског језика и књижевности

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Квиз „Колико познајеш српску историју“ у организацији Српске књижевне задруге

Ученици шестог разреда наше школе су освојили прво место у полуфиналу квиза „Колико познајеш српску историју“ у организацији Српске књижевне задруге. Тим који чине Ана Милићевић 6-4, Михајло Васиљев 6-2 и Филип Матковић 6-1 су се пласирали у финале квиза. Ментор победничкој екипи је наставник историје Александар Мировић.

детаљније »

Ускршња продајна изложба

Поводом предстојећих ускршњих празника, наша школа, традиционално организује Ускршњу продајну изложбу. На продајним штандовима, ученици од 1. до 8. разреда представите посетиоцима своје ручне радове са ускршњи мотивима, као и свој таленат и креативност у изради декоративно употребних предмета. Ускршња продајна изложба ће бити одржана у дворишту наше школе 25.4. 2024.године Дођите да заједно подржимо

детаљније »

Републичко такмичење из књижевности

„Ој, Карловци место моје драго […] Ко тебека никад не видео, Шта је јоште сиротан видео?ˮ Бранко Радичевић На месту где се спајају духовност, култура и традиција смештена је најстарија гимназија у Србији. Чувена Карловачка гимназија отвара своја врата сваке године као домаћин Републичког такмичења из књижевности – Књижевна олимпијада. Ове године су се четири

детаљније »

Читалачки квиз“ Батаљонци-књигољупци“

Књиге, браћо,књиге, а не звона и прапорци                                     Драгана Младеновић пољудила ствари У оквиру прве недеље  реализовања читалачког квиза“ Батаљонци-књигољупци“ данас је нашу школу посетила књижевница Драгана Младеновић, овог пута представљајући  нижем узрасту своју нову збирку песама“ Кад ствари пољуде“. Водитељи програма и њени саговорници били су брачни пар Горица и Миодраг Динуловић, чланови Краљевачког 

детаљније »
Scroll to Top