Читалачки маратон Батаљонци – Књигољупци

ЉУБИТЕЉИ КЊИГЕ – ДОБРОДОШЛИ!!!

У овом свету који се брзо мења, многи од нас се прилагођавају променама које се дешавају. А и морамо, јер су нам писци дали важан савет у свом концепту „преживљавања најприлагодљивијих“. Ретко када трошимо време на уживање. Али постоје они који и даље граде куле у ваздуху и разговарају о Месецу и сновима. Библиотека је њихово уточиште, мирис књига призива драге успомене, а помисао на завршетак занимљиве књиге улива страх. Само љубитељи књига познају радост у малим стварима које долазе са читањем књига..

За све љубитеље књига и писане речи, данас у нашој Школи, почиње пети по реду читалачки маратон Батаљонци – Књигољупци. Догађај који ће, на радост читалаца свих узраста, омогућити свима да уживају у омиљеним књигама, делима савремених дечијих писаца, романима домаћих аутора и и дружењу са самим писцима..

Данас су нам гости писци Дејан Алексић и Стефан Тићми, а дочекали су их ученици старијих разреда. У складу са  традицијом, постављали смо им питања о хорор романима, о романима сећања, дискутовали, смејали се старинским веровањима, похвалили најбоље.

Са свешћу да је детињство неопходан период живота који мора постојати и када све епохе прођу, упоређивали смо детињства различитих векова. Схвативши да и у селима и градовима на „рубу разума“ најлепше се живи речима кроз називе, бајалице, досетке, приче и легенде, отварали смо нове резервоаре снаге за живот.

                                                 Нада Тијанић, професор српског језика и књижевности

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Стручно усавршвање наставника у дојезичној настави у шк 2023/24.

Aleksandar Mirović Тим броји око 20 наставника који поред извођења наставе на енлеском језику у дозвољеном обиму, имају и обавезу да се константно стручно усавршавају у школи и ван ње. Велики број двојезичних наставника присуствовао је обележавању Европског дана страних језика 26. септембра у амфитеатру школе за који се традиционално припрема такмичење за Песму Евровизије

детаљније »

Математика без граница – Финале Бугарске олимпијаде

Након седам дана боравка у Несебару у Бугарској, ученици наше школе се враћају пуни успомена на ово дивно искуство. Након такмичења у индивидуалним и екипним категоријама стигле су и медаље. Ученик Василије Јовановић освојио је бронзану медаљу у појединачној категорији. Ученик Огњен Остраћанин освојио је златну медаљу у појединачној категорији. Огњен Остраћанин је освојио и златни

детаљније »
Scroll to Top