Обележен је Дан здраве хране 16.10.2024. у амфитеатру школе кроз две теме“ Храна и климатске промене, климатска дијета“ и“ Значај доручка код деце“. Ученици су открили како су климатске промене повезане са производњом хране, како број говеда утиче на климатске промене, шта су гасови са ефектом стаклене баште, шта је климатска дијета и који су њени принципи, које мере можемо предузети да као појединци допринесемо смањењу загађења. У другом делу часа ученици су открили зашто је доручак значајан код деце, шта треба избегавати и како треба да изгледа доручак и ужина код деце. Ученици двојезичних одељења навели су примере здравих комбинација намирница за доручак на енглеском језику. Свој допринос обележавању Дана здраве хране дали су ученици одељења 5/2, који су извели драмски текст „Краљ трешње“ и песму “ Пијачни парламент“. У обележавању су учествовали и ученици 0/3, који су својим радовима и препорукама за здрав доручак вршњацима дали посебан допринос обележавању Дана здраве хране.
eTwinning пројекат: transformation story / upcycling project Од древних вештина до вештачке интелигенције
Папир је настао у древној кинеској цивилизацији, а неке назнаке настајања датирају још из 2. века пре нове ере. Како је напредовала техника и технологија, тако је и производња папира усавршавана. Данас трошимо превише ресурса, уништавамо шуме како би производили хартију, а рециклажа још увек није достигла пун капацитет. Зато ми у нашој школи, која