Додела похвала најуспешнијим ученицима на такмичењу из српског језика

Чувари језичког блага

 

У организацији Друштва за српски језик и књижевност Краљево у четвртак 27. јуна била је уприличена свечана додела диплома, похвала и захвалница свим ученицима који су се такмичили из чак три такмичења из српског језика – Књижевна олимпијада, Српски језик и језичка културе и Смотра рецитатора на окружном и републичком нивоу.

Задивљујућ је и охрабрујућ податак о броју ученика основних и средњих школа који су се такмичили и остварили резултате на ова три такмичења на територији Краљева, Врњачке Бање и Ушћа, јер ови млади људи показују колико је важно да волимо и негујемо свој језик, књижевност и лепу реч. Преко 180 ученика се у пратњи својих наставника током школске године вредно припремало и такмичило показујући знање, таленте и ентузијазам. Посебно смо срећни што смо и међу награђеним средњошколцима видела добро позната лица бивших Батаљонаца који су наставили да корачају стазама успеха.

Као основна школа са убедљиво највише ученика који су имали постигнућа на окружним и републичким такмичењима издвојила се школа „IV краљевачки батаљонˮ. Преко двадесет ученика наше школе је награђено за своје резултате и пет наставница српског језика и књижевности! И иако нису сви награђени ученици могли да присуствују свечаности, поносни завршавамо ову школску годину уверени да ће и следећа школска година бити успешна, јер са оваквим ученицима успех је загарантован!

 

Марина Лончаревић, проф. српског језика и књижевности

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Стручно усавршвање наставника у дојезичној настави у шк 2023/24.

Aleksandar Mirović Тим броји око 20 наставника који поред извођења наставе на енлеском језику у дозвољеном обиму, имају и обавезу да се константно стручно усавршавају у школи и ван ње. Велики број двојезичних наставника присуствовао је обележавању Европског дана страних језика 26. септембра у амфитеатру школе за који се традиционално припрема такмичење за Песму Евровизије

детаљније »

Математика без граница – Финале Бугарске олимпијаде

Након седам дана боравка у Несебару у Бугарској, ученици наше школе се враћају пуни успомена на ово дивно искуство. Након такмичења у индивидуалним и екипним категоријама стигле су и медаље. Ученик Василије Јовановић освојио је бронзану медаљу у појединачној категорији. Ученик Огњен Остраћанин освојио је златну медаљу у појединачној категорији. Огњен Остраћанин је освојио и златни

детаљније »
Scroll to Top