Tradicionalna manifestacija „Svetosavski dani“

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Tradicionalna manifestacija „Svetosavski dani“u organizaciji Društva za srpski jezik i književnost Kraljevo održana je u našoj školi 25.januara 2020.godine u amfiteatru škole. Ova manifestacija posvećena je proslavi Savindana i sadrži nekolkiko događaja kojima se proslavlja sećanje na Svetog Savu, srpskog prosvetitelja, prvog pisca i ličnosti koja je udarila temelj srpskoj kulturi. Manifestaciju organizuje Društvo za srpski jezik i književnost Kraljevo, strukovno udruženje profesora srpskog jezika i književnosti već šest godina za redom, a u njemu aktivno učestvuju i nastavnici naše škole.

Rezultati takmičenja:
PRVO MESTO: Tim 3: OŠ „Svetozar Marković” – 39 poena;
DRUGO MESTO: Tim 5: OŠ ,,IV kraljevački bataljonˮ – 38 poena;
TREĆE MESTO: Tim 4: OŠ ,,Čibukovački partizaniˮ – 37 poena;
ČETVRTO MESTO: Tim 1: OŠ „Vuk Karadžić” – 36 poena;

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Kao i prethodnih godina, nastavnici stranih jezika potrudili su se da obeleže Evropski dan jezika koji se slavi 26. septembra. U petak 24. septembra 2021. organizovano je takmičenje za Pesmu Evrovizije na kojem su učenici trećeg, šestog, sedmog i osmog razreda predstavljali razne evropske zemlje i pevali na engleskom, francuskom, ruskom, španskom i ukrainskom jeziku.

detaljnije »

Nastava na daljinu

U nastavi na daljinu, učenici petog razreda su na temu “Omot za moju knjigu, bajku iz mašte”, likovna kultura, predstavili kako funkcioniše na daljinu njihova mašta i kreativnost. Bezbroj divnih ilustracija i likovnih radova na zadatu temu, govore o talentu i bezgraničnoj mašti naših malih umetnika.

detaljnije »
Scroll to Top