Финале квиза „Колико познајеш српску историјуˮ

Историја је сведок времена, светлост истине, живот памћења, учитељица живота и весница старине.

У просторијама Српске књижевне задруге у Београду 30. 4. 2024. г. одржано је финале квиза „Колико познајеш српску историјуˮ. У финалу су своје знање о националној историји одмерили ученици ОШ „IV краљевачки батаљонˮ и ОШ „Милан Ракићˮ из Мионице. Током такмичења резултат је био изједначен, тако да се регуларни део завршио подједнаким бројем поена, по девет поена за обе екипе. Након неизвесног дела такмичења са допунским питањима, са једним поеном предности, победили су ученици из школе у Мионици.

Ученици наше школе Ана Милићевић, Филип Матковић и Михајло Васиљев предвођени наставником историје Александром Мировићем, показали су изузетно знање. Можемо само бити поносни што су ови млади људи чувари знања о богатој српској историји.

Ученици и наставници су награђени комплетима књига Српске књижевне задруге и чланским картицама СКЗ.

Телевизија Храм је била медијски покровитељ квиза, а снимак финала може се погледати и на Јутјуб каналу ове телевизије.

Учећи историју, уочавајући њене особености и принципе, градимо будућност засновану на чврстим темељима који су нам славни преци поставили.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Стручно усавршвање наставника у дојезичној настави у шк 2023/24.

Aleksandar Mirović Тим броји око 20 наставника који поред извођења наставе на енлеском језику у дозвољеном обиму, имају и обавезу да се константно стручно усавршавају у школи и ван ње. Велики број двојезичних наставника присуствовао је обележавању Европског дана страних језика 26. септембра у амфитеатру школе за који се традиционално припрема такмичење за Песму Евровизије

детаљније »

Математика без граница – Финале Бугарске олимпијаде

Након седам дана боравка у Несебару у Бугарској, ученици наше школе се враћају пуни успомена на ово дивно искуство. Након такмичења у индивидуалним и екипним категоријама стигле су и медаље. Ученик Василије Јовановић освојио је бронзану медаљу у појединачној категорији. Ученик Огњен Остраћанин освојио је златну медаљу у појединачној категорији. Огњен Остраћанин је освојио и златни

детаљније »
Scroll to Top