Јубиларни двадесети Дан успешних

„…дај ми звезду један круг!

Бићу лепши још

Кад ставим тај брош.ˮ

(Владимир Андрић)

 

У петак 7. јуна 2024. године у дворишту Основне школе „IV краљевачки батаљонˮ окупили су се ученици, њихови родитељи, наставници и пријатељи школе да бисмо прославили јубиларни двадесети Дан успешних. Програм је отворио хор „Батаљонциˮ нумером „Кад би сви људи на светуˮ, након чега се присутнима обратила директорка школе Марина Вучинић истичући понос што је ове године освојено много награда на републичким и међународним такмичењима, као и да школска година још увек није завршена и да предстоји финале Бугарске олимпијаде, међународног такмичења у математици.

Ласкаву титулу ученика генерације понео је Владимир Вучинић, а спортисте Нина Несторовић, обоје из одељења VIII-5.

Смењивали су се тог дана успеси, осмеси, рецитације, песме, различити језици, али оно што је све повезивало је љубав. Овогодишњи слоган манифестације је био „Пружи ми рукуˮ и програм је представљао колаж школског живота у коме владају пријатељство, разумевање, саосећање и надасве заједништво, јер заједно смо успешнији.

За музички део била је задужена наставница музичке културе Јелена Димитријевић, за изглед сценографије наставница ликовне културе Јасмина Тонић, а за програм наставница српског језика и књижевности Марина Лончаревић.

Награђени књигама, медаљама, дипломама, а понеки и тортама, одликовани смо звездама које нам дају крила да полетимо у још веће висине наредне школске године!

 

Марина Лончаревић, наставница српског језика и књижевности

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Стручно усавршвање наставника у дојезичној настави у шк 2023/24.

Aleksandar Mirović Тим броји око 20 наставника који поред извођења наставе на енлеском језику у дозвољеном обиму, имају и обавезу да се константно стручно усавршавају у школи и ван ње. Велики број двојезичних наставника присуствовао је обележавању Европског дана страних језика 26. септембра у амфитеатру школе за који се традиционално припрема такмичење за Песму Евровизије

детаљније »

Математика без граница – Финале Бугарске олимпијаде

Након седам дана боравка у Несебару у Бугарској, ученици наше школе се враћају пуни успомена на ово дивно искуство. Након такмичења у индивидуалним и екипним категоријама стигле су и медаље. Ученик Василије Јовановић освојио је бронзану медаљу у појединачној категорији. Ученик Огњен Остраћанин освојио је златну медаљу у појединачној категорији. Огњен Остраћанин је освојио и златни

детаљније »
Scroll to Top