Додела похвала најуспешнијим ученицима на такмичењу из српског језика

Чувари језичког блага

 

У организацији Друштва за српски језик и књижевност Краљево у четвртак 27. јуна била је уприличена свечана додела диплома, похвала и захвалница свим ученицима који су се такмичили из чак три такмичења из српског језика – Књижевна олимпијада, Српски језик и језичка културе и Смотра рецитатора на окружном и републичком нивоу.

Задивљујућ је и охрабрујућ податак о броју ученика основних и средњих школа који су се такмичили и остварили резултате на ова три такмичења на територији Краљева, Врњачке Бање и Ушћа, јер ови млади људи показују колико је важно да волимо и негујемо свој језик, књижевност и лепу реч. Преко 180 ученика се у пратњи својих наставника током школске године вредно припремало и такмичило показујући знање, таленте и ентузијазам. Посебно смо срећни што смо и међу награђеним средњошколцима видела добро позната лица бивших Батаљонаца који су наставили да корачају стазама успеха.

Као основна школа са убедљиво највише ученика који су имали постигнућа на окружним и републичким такмичењима издвојила се школа „IV краљевачки батаљонˮ. Преко двадесет ученика наше школе је награђено за своје резултате и пет наставница српског језика и књижевности! И иако нису сви награђени ученици могли да присуствују свечаности, поносни завршавамо ову школску годину уверени да ће и следећа школска година бити успешна, јер са оваквим ученицима успех је загарантован!

 

Марина Лончаревић, проф. српског језика и књижевности

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Пријем предшколаца и првака у школу

У нашој школи и овог септембра, певањем химне ,, Боже правде“, обележили смо, почетак нове школске године. Свечаном приредбом 2. септембра у нашој школи је дочекана нова генерација веселих предшколаца и првака,који су уз музику крочили у своје прве школске дане! Полазак у припремно предшколско  и у школу представља важно поглавље за децу и родитеље.

детаљније »

Ликовна изложба поводом пријема првака и предшколаца

Поводом пријема првака и предшколаца, у холу наше школе је уприличена пригодна изложба ликовних радова наших ученика. На овај начин смо нашим малим другарима пожелели срећу у даљем школовању, да нижу успехе и добре резултате у раду.

детаљније »

Радионица тима двојезичне наставе

Multicultural San Diego У оквиру стручног усавршавања наставника  у двојезичној настави, професор физичког и здравственог васпитања Јелена Ристовић одржала је радионицу „Мултикултурални Сан Дијего“  30.08.2024. године  којој су присуствовали чланови овог тима. Како је значај мултикултуралности везан за наставу страних језика, Јелена Ристовић је својом интерактивном  радионицом Мulticultural San Diego  инспирисала присутне да размишљају и

детаљније »
Scroll to Top