Стручни скуп – „Билингвална настава, значај, улога и положај“

01.07.2024. године, поводом обележавања двадесетогодишњице постојања билингвалне наставе у Србији,  у просторијама Треће београдске гимназије одржан је први стручни скуп под називом „Билингвална настава, значај, улога и положај“. Међу представницима свих двадесет школа које раде по програму двојезичне наставе у нашој земљи, нашли су се и двојезични наставници из наше школе: Милан Вучетић, Милица Ђорић и Оља Радосављевић. Са својим колегама из основниих и средњих школа разменили су искуства, проблеме са којима се суочавају у реализацији овог типа наставе, као и предлоге решења проблема. На скупу су говорили Миодраг Савовић, представник Министарства просвете, Јелица Ристић, самостални саветник-психолог, координатор за двојезичну наставу у основниом и средњем образовању Министарства просвете, др Катарина Завишин, професор италијанског језика на Филолошком факултету Универзитета у Београду, као и наше дивне колегинице, професорке у билингвалним одењењима из Треће београдске гимназије. Посебно смо били поносни на чињеницу да је професорка Јелена Гавровић, координатор Актова за међународну сарадњу и двојезичну наставу Треће београдске гимназије, управо ђак наше школе.
по
Оља Радосављевић, Милица Ђорић и Милан Вучетић, Тим за двојезичну наставу
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Пријем предшколаца и првака у школу

У нашој школи и овог септембра, певањем химне ,, Боже правде“, обележили смо, почетак нове школске године. Свечаном приредбом 2. септембра у нашој школи је дочекана нова генерација веселих предшколаца и првака,који су уз музику крочили у своје прве школске дане! Полазак у припремно предшколско  и у школу представља важно поглавље за децу и родитеље.

детаљније »

Ликовна изложба поводом пријема првака и предшколаца

Поводом пријема првака и предшколаца, у холу наше школе је уприличена пригодна изложба ликовних радова наших ученика. На овај начин смо нашим малим другарима пожелели срећу у даљем школовању, да нижу успехе и добре резултате у раду.

детаљније »

Радионица тима двојезичне наставе

Multicultural San Diego У оквиру стручног усавршавања наставника  у двојезичној настави, професор физичког и здравственог васпитања Јелена Ристовић одржала је радионицу „Мултикултурални Сан Дијего“  30.08.2024. године  којој су присуствовали чланови овог тима. Како је значај мултикултуралности везан за наставу страних језика, Јелена Ристовић је својом интерактивном  радионицом Мulticultural San Diego  инспирисала присутне да размишљају и

детаљније »
Scroll to Top