ФРАНКОФОНИЈА – 01.04.2024.године

ДАХ ПАРИЗА КРАЈ ИБРA

Месец Франкофоније посвећен француском језику, култури, историји, гастрономији и спорту и ове године традиционално је обележен у нашој школи.

Кроз песму, игру и занимљиве приказе, на приредби у амфитеатру ове школе, ученици петог и шестог разреда који похађају наставу француског језика, под менторством своје наставнице Александре Ћировић, на интересантан начин су својим школским друговима дочарали све оно што су научили на часовима.

Овом приликом певале су се познате француске шансоне, али и популарни хитови, рецитовале су се песме, дегустирали познати француски гастрономски специјалитети, а највише пажње изазвало је представљање предстојеће Олимпијаде која ће се овог лета одржати у Паризу, нарочито кошаркашког турнира на којем ће се у групној фази састати репрезентације Србије и САД.

Најмлађи ученици овог угледног, транзиционог часа за ученике четвртог разреда, били су ученици другог и трећег разреда, који су са својим учитељицама, из Целодневног боравка, припремили и отпевали песму “On écrit sur le mur” Kids United, и побрали громогласан аплауз публике!

Као и сваке године, ни овом приликом није изостала награда за најпажљивијег ђака четвртака у публици који је запамтио највише речи из француског језика.

Видимо се следеће године, à bientôt !

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Међународна јуниорска еколошка олимпијада

У оквиру Регионалног центра за таленте Бор, организована је Међународна јуниорска еколошка олимпијада у којој су учествовали ученици шестог и седмог разреда наше школе. Тим под називом Мали еколози представљали су ученици шестог разреда, док су тим Велики еколози представљали ученици седмог разреда. На окружни ниво такмичења пласирало се 12 ученика из оба тима и

детаљније »

Књигољупци -први дан такмичења

На старту  књижевног маратона Батаљонци-књигољупци Данас, 22.4.2024, званично je почео такмичарски део  тимова наших књигољубаца. Ученици петих и шестих разреда започели су пети по реду круг такмичања љубитеља књиге. Такмичење су отворили ученици петог разреда распоређени у шест различитих тимова, док је  шестака било знатно више -11 тимова. Трудили смо се да развијамо машту и

детаљније »

Дан планете Земље

И ове године наша школа је на пригодан начин обележила значајан еколошки датум Дан планете Земље, 22.04.2024. Као резултат дугогодишње сарадње наше школе са ЈКП „Чистоћа“ Краљево, у организацији Савета за заштиту животне средине Краљево, ученици од петог до седмог разреда присуствовали су предавању и радионици на тему Рециклажа. Ученици су упознати са током процеса

детаљније »

Квиз „Колико познајеш српску историју“ у организацији Српске књижевне задруге

Ученици шестог разреда наше школе су освојили прво место у полуфиналу квиза „Колико познајеш српску историју“ у организацији Српске књижевне задруге. Тим који чине Ана Милићевић 6-4, Михајло Васиљев 6-2 и Филип Матковић 6-1 су се пласирали у финале квиза. Ментор победничкој екипи је наставник историје Александар Мировић.

детаљније »

Ускршња продајна изложба

Поводом предстојећих ускршњих празника, наша школа, традиционално организује Ускршњу продајну изложбу. На продајним штандовима, ученици од 1. до 8. разреда представите посетиоцима своје ручне радове са ускршњи мотивима, као и свој таленат и креативност у изради декоративно употребних предмета. Ускршња продајна изложба ће бити одржана у дворишту наше школе 25.4. 2024.године Дођите да заједно подржимо

детаљније »
Scroll to Top